duminică, 17 februarie 2013

Retete pentru copii





BUDINCA DE DOVLECEI

- 1 dovlecel,
- 20 g cascaval,
- 1 ou,
- smantana,
- sare.
Se curata dovlecelul de coaja si se scobeste miezul cu o lingurita. Se taie in cuburi mici si se fierb 10 min. in apa cu sare. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Se amesteca poi cu galbenusul, cascavalul ras, albusul spuma, ½ lingurita faina si unt. Se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si se toarna smantana. Se coace 20-30 min. si se serveste cald sau rece.  

PIURE DE CARTOFI COPTI, CU OU, ROSII SI PARMEZAN RAS

- 1 rosie,
- 3-4 cartofi potriviti,
- 3 lingurite unt,
- 100 g lapte,
- 1 galbenus.
Se fierb cartofii in coaja sau se coc. Se cojesc si se paseaza fierbinti, se adauga lapte cald, un praf de sare si se bate cu telul sau mixer-ul. Se adauga untul amestecat cu galbenusul. Se asaza intr-un vas. Deasupra se pun felii de rosii, lapte si parmezan ras. Se pune la cuptor incins, 5-10 min.

ROSII UMPLUTE CU BRANZA  (de la 1 an)

Ingrediente pentru 6 portii:
- 1 kg de rosii mari
- 200 gr branza vaci
- 2 lingurite de gris
- 50 ml lapte
- un ou
- marar
- sare
Se taie la fiecare rosie cate un capac, apoi se scobesc. Se amesteca branza de vaci cu galbenusul, grisul fiert in prealabil, laptele, albusul batut spuma, mararul tocat fin si sarea. Cu acest amestec se umplu rosiile si se pun la cuptor, la foc potrivit, cca 10 minute. Daca le preferati proaspete, atunci oul va fi adaugat dupa ce a fost fiert (tare) si tocat marunt.

Niciun comentariu: