marți, 26 februarie 2013

Retete pentru copii





Merlan cu branza gen svaiter (dupa 18 luni) 1 file mic de merlan (aproximativ 30 de grame jumatate de dovlecel 1 lingurita cu branza gen svaiter rasa 2 lingurite cu lapte putina sare putin patrunjel Pestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 5 minute. Se taie dovlecelul in rondele si se fierbe in bain marin impreuna cu patrunjelul. Dupa ce au fiert toate, se scoate patrunjelul si se serveste.

Piept de pui cu legume (dupa 5 luni) (preparare: 15 min./fierbere: 2 ore) 20 g piept de pui 1 morcov 1 nap 1 mana de fasole verde extra-fina 1 mana de boabe de mazare 1 frunza de patrunjel 1 cubulet de unt sare Se curata morcovul si napul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala patrunjelul. Se pun toate legumele intr-o cratita cu apa rece in care s-a adaugat un varf de sare si se fierbe 2 ore la foc mic. Se adauga pieptul de pui cu 10 minute inainte de stingerea focului. Se pune apoi continutul cratitei in mixer dupa ce s-a adaugat cubuletul de unt.
Bibilica cu spuma de mere (dupa 6 luni) Pentru 4 persoane: 4 mere (renete sau golden-aurii) 400 g de iaurt cu 40% grasime 120 g de piept de bibilica (fiert in prealabil)
putina scortisoara si putina sare
Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi, avand grija sa indepartati partile tari din centrul marului si samburii; presarati pe ele scortisoara si lasati-le sa fiarba in baie de aburi 10 minute. Zdrobiti-le si amestecati-le cu iaurtul. Intre timp, indepartati pielea de pe pieptul de bibilica si treceti pieptul de bibilica prin masina de tocat carne (masina de tocat carne). Puneti spuma de mere in farfurie si presarati-o cu tocatura de carne de bibilica, sarati: este gata!


Niciun comentariu: