marți, 26 februarie 2013

Retete pentru copii





Cuscus cu pui (sau miel) (dupa 7 luni) 1 pahar cu gris 1 morcov 1 dovlecel mic putin din partea alba a unei bucati de praz o bucata de piept de pui fiert (sau 30 g de carne de miel fiarta) patrunjel o bucatica de unt de dimensiunile unei nuci sau ulei putina sare Se pune apa la fiert. Cand fierbe in clocot se pun legumele si patrunjelul taiate marunt si se lasa sa fiarba in jur de 10 minute. Apoi, se adauga grisul si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Dupa ce se iau de pe foc se scurg, se sareaza si se adauga untul sau uleiul, si carnea. Se zdrobesc toate ingredientele daca bebelusul dumneavoastra nu poate inca sa mestece singur bucatelele.
Pui cu orez si morcovi (dupa 8 luni) 40 g de carne de pui (a se evita grasimea) 30 g de orez 1 morcov mare ras 250 ml de apa o bucatica de unt 2 linguri cu suc de portocale Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se scurg toate, se pun pe o farfurie adanca si se amesteca cu untul si cu sucul de portocale. Se poate servi.
Pui cu orez si curry (dupa 10 luni)
40 g de escalop de pui (sau piept de pui)
1 mar dulce
30 g de orez
putin praf de curry dulce pentru bebelusi
1 lingura cu lapte de cocos
25 cl (250 ml) de lapte semismantanit (pasteurizat)
1 lingura cu suc de lamaie
unt de dimensiunile unei alune
Se curata marul, i se scot samburii, se taie in bucatele si se stropeste cu sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca). Se taie escalopul de pui in bucatele. Se pun bucatelele de pui si cele de mar intr-o cratita cu lapte. Se adauga praful de curry dulce si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 20 de minute. Apoi, se pun laptele de cocos si untul, si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Intre timp, se spala orezul, se pune intr-o cratita cu apa sarata care clocoteste si se lasa sa fiarba 20 de minute (cu exceptia cazului in care se foloseste orez care fierbe rapid). Se aseaza orezul pe o farfurie, si sosul cu pui si curry pentru bebelusi alaturi. Se serveste.


Niciun comentariu: