joi, 21 februarie 2013

Ajuta-i pe cei dragi sa slabeasca





·  Atunci cand o persoana la care tii decide sa urmeze un regim de slabire, conteaza enorm sa ii arati ca poate conta pe tine. Afla cum poti sa ii dai o mana de ajutor, astfel incat sa obtina rezultatele dorite.
·  Regimurile de slabire reprezinta de multe ori o provocare serioasa: atunci cand te obisnuiesti sa mananci tot ce iti doresti sau sa apelezi la anumite alimente care sa iti alunge stresul, nu e deloc usor sa iti schimbi total obiceiurile. Daca observi ca o ruda sau un prieten are dificultati in a respecta o dieta, mai ales din cauza lipsei de motivatie, tot ce trebuie sa faci este sa ii arati ca esti acolo pentru a-i oferi tot sprijinul necesar. Iata patru moduri de a face acest lucru:

Concentreaza-te pe partea pozitiva


Complimenteaza-l de fiecare data cand vezi o schimbare, oricat de mica ar fi. Daca observi ca a pierdut din greutate, chiar si foarte putin, spune-i asta si felicita-l. Zambeste-i si ajuta-l sa inteleaga ca de multe ori cantarul nu spune 100% totul despre corpul uman: tonifierea masei musculare sau lipsa balonarii pot insemna mult pentru aspectul fizic. Nu-ti critica prietenii daca renunta la dieta sau ii incalca regulile – deja se simt rau din cauza asta si nu au nevoie sa le amplifici sentimentele negative. Aminteste-le ca si maine este o zi!


Ajuta-l la exercitii


Sportul e un element important in orice regim de slabire. Unele persoane nu fac exercitii pentru ca li se par fie dificile, fie plictisitoare. Ce ai de facut? Gaseste o activitate care sa va placa amandurora – voleiul, joggingul, tenisul si lista poate continua – si propune un program regulat.


Asculta-l atunci cand are nevoie


Multi oameni mananca in exces atunci cand sunt tristi, nervosi, emotionati, stresati sau singuri. Incearca sa fii alaturi de cel drag atunci cand are probleme, sa il asculti si sa ai foarte multa rabdare. Poate ti se va cere sfatul, poate nu – important este sa asculti si sa iti concentrezi toata atentia pe persoana care iti vorbeste. Incearca sa gasesti o activitate pe care o puteti face impreuna, atunci cand simte nevoia sa manance:  o plimbare in parc, un film la cinema sau orice stii ca v-ar face amandurora placere.

Fii un exemplu pozitiv


E foarte greu pentru o persoana care tine regim sa fie inconjurata de mancaruri la care pofteste, dar pe care nu are voie sa le consume. Incearca sa nu mananci alimente ,,interzise,, atunci cand persoana respectiva este in preajma, fie ca este vorba de o iesire la restaurant, fie de mancarea pregatita acasa. Daca locuiesti cu cel ce tine dieta, nu iti umple frigiderul cu mancare delicioasa, dar care ingrasa.

Niciun comentariu: