duminică, 17 februarie 2013

Retete pentru pitici





BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI

- 1 ceasca de cafea plina cu orez,
- 100 g branza de vaci,
- 30 g zahar,
- 250 g apa+lapte,
- 30 g unt,
- 1 ou,
- sare.
Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.

SUPA CREMA DE CARTOFI

- 1 litru apa,
- 300 g cartofi curatati,
- 1 ceapa,
- sare,
- unt,
- verdeata tocata,
- lamaie,
- 1 ou,
- smantana.
Se clocoteste apa. Se adauga ceapa lasand sa fiarba 20 min, apoi adaugi cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa ce au fiert se paseaza prin sita; adauga sare. Drege cu un ou batut cu smantana si adauga patrunjel verde si lamaie.

GOGOSI DE CARTOFI

- 250 g cartofi,
- 10 g unt,
- 10 g branza rasa,
- 1 galbenus.
Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.

Niciun comentariu: