duminică, 24 februarie 2013

Retete pentru copii




Salata de vinete cu carne de vita (dupa 6 luni)
(preparare: 10 min./fierbere: 5 min.)
150 g de vinete
20 g de carne de vita
50 ml de lapte
Se spala vanata si se taie in doua. Se pun cele doua bucati in cuptorul cu microunde. Se lasa timp de 4 minute. Se lasa carnea intr-o tigaie neteda. Cand vanata este gata, se rade interiorul cu o lingurita apoi se pun in mixer vanata, laptele si carnea. Se amesteca totul pana se obtine o pasta omogena.

Ficat de miel cu morcovi (dupa 8 luni)
(preparare 10 min./coacere: 20 + 8 min.)
25 g ficat de miel
150 g morcov
1 bucata de unt de marimea unei alune
1 praf din foi de dafin pisate
1 praf de sare
Curatati si spalati morcovii. Taiati-i cubulete. Fierbeti-i intr-un pic de apa timp de 20 de minute. Pasati-i cu furculita si incorporati dafinul pisat si untul. Prajiti ficatul fara ulei intr-o tigaie de teflon. Dati-l repede prin masina de tocat si serviti-l imediat.

Carne de vita cu dovlecel (dupa 10 luni)
(pregatire: 10 min./fierbere: 20 + 5 min.)
30 g muschi file de vita
120 g dovlecel
1 nuca de unt
1 cub de supa de legume
1 crenguta de hasmatuchi
Diluati cubul de supa de legume in 50 ml apa. Cand incepe sa fiarba, adaugati muschiul file si lasati-l timp de 5 minute. Tocati carnea foarte fin intr-un mixer special sau pasati-o. Spalati bine dovlecelul, indepartati capetele si taiati-l cubulete. Puneti intr-o oala si fierbeti acoperit timp de 20 minute. Zdrobiti legumele si adaugati nuca de unt.


Niciun comentariu: