vineri, 25 ianuarie 2013

TRATAMENT PT PAR





Foloseste seminte de schinduf (gasesti in magazinele naturiste) si inmoaie-le lasandu-le in apa peste noapte. A doua zi dimineata, macina-le pana se transforma intr-o pasta. Aplica pasta pe scalp si las-o timp de o jumatate de ora, apoi spala-te normal, cu sampon. Aceasta planta previne si trateaza matreata si caderea parului, lasandu-ti parul sanatos si stralucitor.

Amesteca ulei de cocos cu sucul unei lamai si aplica amestecul pe parul umed. Dupa minimum o ora, spala parul in mod normal.

Pentru o masca perfecta impotriva caderii parului, trebuie doar sa amesteci miere, ulei de masline si scotisoara pudra, pana obtii o pasta. Aplica pe scalp si spala-ti parul dupa 15 minute. Pentru rezultate vizibile, procedura trebuie repetata de trei, pana la cinci ori pe saptamana, dar va reduce mult caderea parului.

Pentru a accelera cresterea parului, poti folosi 250 g. ulei de mustar, fiert impreuna cu 100 g. de henna. Aplici pe par de doua ori pe saptamana, lasi o jumatate de ora amestecul sa isi faca efectul, apoi te speli normal.

Un tratament destul de cunoscut este cel cu ulei de ricin. Acesta poate fi aplicat direct pe par, fara a mai fi combinat cu alte ingrediente si trateaza majoritatea problemelor parului. Ajuta la cresterea parului, ii ofera un aspect sanatos si stralucitor si stopeaza caderea acestuia.

Parul uscat se trateaza cu ajutorul amestecului de ulei de migdale si ulei de cocos. Dupa masarea intregului scalp cu uleiul de migdale si cocos, aplica sucul de la doua lamai pe tot parul, lasa-l timp de sapte-opt minute, apoi clateste.

O masca la fel de eficienta este cea alcatuita dintr-un sfert de cana de frisca si doua linguri mari de miere de albine. Timpul de aplicare este de 20-25 de minute, apoi parul se spala normal. Tot mierea de albine te va ajuta si daca parul tau se incurca foarte usor. Distribuie o data sau de doua ori pe saptamana cinci linguri de miere pe tot parul (dilueaza cu putin apa daca e nevoie) si lasa sa actioneze cinci-zece minute, apoi spala-te. Dupa cateva repetari, parul va deveni mai usor de descurcat, mai moale si mai stralucitor.

Parul degradat se reface cu ajutorul a cinci linguri de ulei de masline combinate cu 2 oua. Se aplica pe par, se acopera capul cu un prosop si se pastreaza masca timp ed 15-20 de minute, dupa care se spala. O alta varianta pentru parul degradat este piureul de banana amestecat cu cateva picaturi de ulei de migdale si masat pe par. Dupa 20 de minute poti spala parul, iar daca folosesti aceasta masca periodic, parul tau va incepe sa se refara, sa isi recapete sanatatea si supletea.

Niciun comentariu: