sâmbătă, 3 octombrie 2009

Trucuri pentru a face mincaruri gustoase

- In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, cind fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic.

- Maioneza devine mai spumoasa daca atunci cind este gata o combinati cu o lingura de apa rece.

- Cind orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adaugati un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat.

- In salata de morcovi cruzi puneti o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamiie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atit de valoroasa.

- Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi astfel: taiati-i in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si puneti pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

- Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.

Niciun comentariu: