luni, 7 septembrie 2009

Nu te ingrijora


„Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” Fil.4:6-

Care sînt lucrurile pentru care te îngrijorezi cel mai frecvent? Te îngrijorezi pentru bani, serviciu sau cu privire la familie?

Daca ai ajuns în una dintre aceste situatii, trebuie sa stii ca îngrijorarea nu-ti este de niciun folos. Pîna acum, îngrijorarea nu a rezolvat nicio problema, nu a sters nicio lacrima si nici nu a schimbat nicio situatie!

Majoritatea oamenilor se îngrijoreaza cu privire la lucruri care nu se vor întîmpla niciodata, sau cu privire la circumstante pe care nu le pot schimba. Iar îngrijorarea îti slabeste puterea, îti distruge spiritul si îti fura bucuria vietii, afectîndu-te fizic, emotional si spiritual.

Cineva a spus: „îngrijorîndu-te îti asumi responsabilitati pe care Dumnezeu nu ti le-a încredintat sa le porti!”

Cu toate acestea se pare ca este mult mai usor sa-ti faci griji cu privire la lucrurile care ti se întîmpla, decît sa-i spui lui Dumnezeu grijile tale. Acesta este însa lucrul pe care El asteapta sa-L faci. Dumnezeu asteapta ca venind înaintea Lui în rugaciune sa-i predai toate îngrijorarile tale.
De aceea, în aceasta zi as dori sa te îndemn sa încetezi a te mai îngrijora cu privire la viitor, fiindca numai Dumnezeu are în control viitorul. Nu te mai îngrijora nici cu privire la viata ta, fiindca El are viata ta în mîinile Sale. Nu te mai îngrijora de nimic, ci mai degraba roaga-te lui Dumnezeu pentru fiecare lucru!

Nu este niciun lucru care sa fie prea greu pentru ca Dumnezeu sa-l poata împlini si nicio problema prea mare încît Dumnezeu sa n-o poata rezolva.

Stiind acest fapt, roaga-te cu încredere si cere, cauta si bate continuu, fiindca în aceasta viata vei gasi multumire, împlinire si bucurie numai încrezîndu-te deplin în Dumnezeu.

A TE ÎNGRIJORA ÎNSEAMNA A-TI ASUMA RESPONSABILITATI PE CARE DUMNEZEU NU A INTENTIONAT SA LE PORTI!

Un comentariu:

Cristian spunea...

Suna atat de bine..Insa oare cum stam cu practica prietene?:)O zi excelenta alaturi de cei dragi tie..PA!