vineri, 18 martie 2011

PROFILUL EROTIC AL NATIVULUI TAUR


Semnul zodiacal Taur face parte dintre Semnele zodiacale de primăvară si ne pune în rezonantă cu calitătile sale specifice precum senzualitatea, stabilitatea, forta vietii, puterea de muncă, legătura cu materia primordială, lentoarea, densitatea, acumularea, plăcerea, gustul vietii, capacitatea de a aprecia frumusetea Creatiei Divine în toată splendoarea ei fizică.

Fiind un Semn fix si manifestând caracteristicile Elementului Pământ, nativii Taur sunt dotati cu o energie erotică impresionantă. Ca Semn fix, ei au tendinta de a atrage energiile si de a le structura. Acest Semn ne aduce cel mai bine aminte de ceea ce a descoperit Einstein - si anume, că materia este energie condensată. Ca Semn de Pământ, ei au resurse regeneratoare de tip exploziv, cum este energia primăverii, care fac ca tot ce e viată să răsară si să se restructureze, reordoneze, conform modelelor existentiale primordiale. Tocmai de aceea, în cazul lor, sexualitatea este o chestiune mai mult decât vitală, pentru că acesti nativi apartin Semnului numit "sustinător al vietii". Tocmai de aceea, pentru acesti nativi, o viată erotică dezordonată sau, în cazuri nefericite, o marginalizare sau o negare - fie ea constientă sau nu - a sexualitătii, face ca ei să se confrunte cu senzatii de greu, de torpoare, de somn nicicând suficient. Asta arată că la acesti nativi calitatea de greu este în exces, ei devenind obositi de ceea ce au acumulat si nu au folosit. Pentru a întelege corect, este ca si cum un pom foarte bun si foarte roditor cade sub povara roadelor sale, fiindcă nu le culege nimeni. În aceste situatii de oboseală continuă, solutia pentru acesti nativi este dinamizarea, nicidecum somnul sau concediul, iar dinamizarea fundamentală este să se ocupe de propria lor dinamică sexuală. În afară de faptul că au de făcut dragoste ceva mai des si ceva mai mult decât alte persoane, acesti nativi e bine să aleagă o dietă mult mai usoară, bazată pe crudităti si pe fructe, eliminând lactatele, produsele de cofetărie si patiserie, dulciurile preparate cu orice fel de zahăr, aducând în dieta lor legume, fructe, cereale, si accentuând în proportii moderate gustul picant.

Totodată, ca formă de manifestare a sentimentelor, acesti nativi sunt gata să ofere totul persoanei iubite, numai că, adeseori, acest "tot" se rezumă doar la bunuri si valori materiale, chiar dacă ele sunt scumpe, rare sau imense - cu alte cuvinte, nativii Taur tind efectiv să-si coplesească iubitul/iubita cu dovezile "concrete" ale afectiunii lor. Constient sau nu, ei "cumpără" persoana iubită, fac o investitie materială si financiară în ea, si-si creează asteptări care, dacă nu se împlinesc, generează manifestări de posesivitate, gelozie, furie. Dacă sunteti într-o relatie de cuplu cu un nativ Taur, învătati-l, înainte de toate, să aibă măsură, si apoi să realizeze că, în afara valorilor materiale, trecătoare, există si alte valori, mai ales sufletesti, si mai ales o sublimă fericire care umple fiinta pentru multă vreme atunci când cuplul este împlinit erotic.

Nativul Taur armonios erotic se caracterizează printr-o manifestare afectivă constantă, stabilă, matură si profund ocrotitoare. Este senzual, rafinat si dovedeste în toate împrejurările un bun-gust firesc dar de o reală calitate. Greu va face o investitie financiară, dar când o va face, ea va fi impresionantă si de necontestat. Mediul său intim poate fi uneori cam încărcat, dar nimic nu este de prisos acolo. Îi place să iubească tot ce e frumos si are o energie erotică echilibrată, durabilă, densă si împlinitoare, care îi permite să întretină o relatie de durată, "condimentată" de relatii paralele asemenea ploilor intense dar scurte de vară, care aduc prospetime si vigoare. În fuziunea amoroasă propriu-zisă poate fi un coechipier de cursă lungă fiindcă lui îi place să consume pe îndelete ceea ce este bun. Amintiti-vă că este pe axa Taur-Scorpion, nativii Scorpion renasc din propria lor cenusă, în vreme ce nativii Taur renasc din propriile lor plăceri.

Nativii primului decan (21/23-30 aprilie) sunt adeseori rationali, înclinati către oratorie si umanism sau, dimpotrivă, către abilităti comerciale. Asta le conferă un anumit echilibru si o minte rapidă, usoară, cultivată. Au o mai mare deschidere de spirit si o capacitate de cuprindere mentală mult mărită fată de evenimentele vietii, adaptându-se mai usor surprizelor de orice fel. Le plac noutătile si chiar sunt dornici de experiente erotice noi. Vor aprecia mult mai usor o conversatie sau un produs artistic decât o mâncare sau o casă măturată. Pentru acesti nativi este foarte importantă pozitia lui Mercur în tema natală.

Nativii celui de-al doilea decan (1-10 mai) sunt deosebit de sentimentali si, din punct de vedere erotic, de o senzualitate adeseori excesivă. Traditionali, mâncăciosi, foarte atasati de valorile vietii, visează să aibă o bunăstare de nezdruncinat si o familie cu multi copii si cu multe neamuri. Sunt cei mai predispusi la a se atasa de aspectele materiale ale vietii. Erosul le place dar, dacă au prea mult de muncit, după căsătorie tind să neglijeze acest aspect sau să-l transforme într-o rutină, chiar dacă îl tratează cu constiinciozitate. Femeile sunt foarte importante în viata lor (mama, mătusa, bunica, fetita) si, dacă sunteti sotia unui astfel de nativ, înarmati-vă cu răbdare si cu întelepciune dacă vreti să rămâneti împreună până la adânci bătrânete. Pentru acesti nativi este foarte importantă pozitia Lunii în tema natală.

Nativii celui de-al treilea decan (11-20/21 mai) sunt foarte maturi si foarte conservatori, au un înnăscut simt al responsabilitătii si anevoie se implică total într-o relatie. Sexualitatea este o chestiune normală dar, câteodată, nu ea este urgenta momentului. Sunt nativii unicei si marii iubiri si, când fac o astfel de investitie, o fac cu întreaga fiintă. Fiti atenti, asadar, cu acesti nativi! Dacă intentionati doar să popositi în viata lor, sau să plecati la un moment dat, învătati-i să înteleagă notiunea de libertate individuală si ajutati-i să-si constientizeze frica de părăsire, care îi face să se închidă într-un turn de fildes. Se ajunge greu la inima lor dar, odată ajunsi, asumati-vă responsabilitatea pentru fericirea de care au nevoie acesti nativi, si fată de care trebuie să fiti responsabili, pentru a nu-i răni definitiv. Pentru acesti nativi este foarte importantă pozitia lui Saturn în tema natală.

Niciun comentariu: