vineri, 18 martie 2011

PROFILUL EROTIC AL NATIVULUI SAGETATOR


Semnul zodiacal Sãgetãtor face parte dintre Semnele zodiacale de iarnã (alãturi de Capricorn si Vãrsãtor) si ne pune în rezonantã cu calitãtile specifice Elementului Foc, simbol al miscãrii, al instinctelor normale, al independentei si al reflexelor vii, Foc prin care adeseori instinctul si egoul sunt depãsite într-o transcendentã ce vizeazã supra-umanul - practic, o nouã dimensiune a Fiintei în continuã expansiune sau existând cu o mare intensitate.

Fiind un Semn mobil si manifestând caracteristicile acestui Element, nativilor Sãgetãtor le place viata dinamicã, plinã de schimbãri care dau gust vietii - e adevãrat, nu atât de "picant" ca în cazul nativilor Leu, ci unul mai elevat, care este totodatã impregnat si de o dimensiune spiritualã. Împãrtãsind mai degrabã latura magicã a Scorpionului decât aspectul eroic al Berbecului, ei trãiesc viata ca pe o continuã aventurã, ca pe o continuã explorare. Tocmai de aceea trãsãtura lor eroticã nu este instinctualitatea brutã, insatiabilã, a Semnelor fixe, ci experimentarea, "cercetarea" dacã vreti a tuturor nuantelor conferite de trãirea umanã în ansamblul si în totalitatea ei. Expansivi, spontani, acesti nativi sunt niste iubiti aproape ideali, carcaterizati de o generozitate specialã. Îi recunoasteti usor dupã cadourile frumoase pe care le fac si dupã bucuria de a trãi care însoteste toate gesturile lor.

Din punct de vedere erotic le place genul de femei frumoase, armonioase, chiar cu o tinutã sportivã, fãrã sã se dea în lãturi de la a cultiva relatii amoroase cu femeile mai "usoare", gata sã accepte orice aventurã existentialã alãturi de ei fiindcã, asa cum am spus, nu curiozitatea sexualã îi motiveazã, ci nevoia de a descoperi (sau de a cunoaste) în totalitate, misterele reale ale vietii. Ori, pentru un Semn de Foc, femeia chiar constituie unul dintre ele. Poate cel mai important - aici, în viata fizicã, întrucât de ceea ce va urma "Dincolo", un Sãgetãtor se va ocupa mai spre vârsta a III-a, cu conditia sã aibã atunci ce la ce filosofa.

Nativul Sãgetãtor armonios erotic manifestã un dinamism sexual motivat de o anumitã "neliniste metafizicã" datoritã cãreia fuziunea amoroasã este puternic impregnatã de dimensiunea spiritualã inerentã acestui Semn. Constient sau nu, el transferã asupra iubitei/iubitului o aurã de mister si certitudinea apartenentei la ansamblul Creatiei divine. Erotismul devine astfel un fel de a face dragoste la unison cu marile energii cosmice ale devenirii, care dau nastere permanent lumilor mirifice si infinite din Univers.

Nativii primului decan (22 noiembrie - 1 decembrie) au tendinta sã filosofeze prea mult sau sã despice adeseori firul în patru, probabil ca reflex de la Semnul mobil imediat anterior, Fecioara. Nu cã erotismul nu ar fi moral, dar dacã sexualitatea este, totusi, un pãcat? Atentie, deci, la tendinta de a amplifica aspectele mentale în dauna celor afective, fapt care genereazã, nu de putine ori, frustrãri, chiar dacã pasagere. Pentru acesti nativi este foarte importantã pozitia lui Mercur în tema natalã.

Nativii celui de-al doilea decan (2-11 decembrie) sunt, dimpotrivã, deosebit de sensibili, ceea ce face ca sentimentele lor sã cunoascã mai degrabã o expresie compulsivã decât armonioasã. Lor le este specific, dacã vreti, erotismul poetic, poate chiar prospectiv, motiv pentru care o fuziune amoroasã se poate finaliza oricând cu vise de viitor pentru viata în doi sau chiar cu o cerere în cãsãtorie. Dacã sunteti iubitul/iubita unui astfel de nativ, faceti tot posibilul sã gãtiti bine (cu gust, adicã) si fiti atenti la consumul excesiv de dulciuri. Pentru nativii acestui decan, sunt importante pozitia Lunii în tema natalã si câteodatã relatia Venus-Lunã-Jupiter.

Nativii celui de-al treilea decan (12-21 decembrie) se lasã - cum s-ar zice - "mai greu" prinsi în mreaja plãcerilor si a "tentatiilor". Adolescenta si prima tinerete sunt marcate de o anumitã întelepciune sau chiar gravitate, fapt care le conferã o tendintã asceticã. Însã, odatã descoperit, experimentat si integrat în sistemul de valori erotismul cu toatã "recuzita" lui deopotrivã pornograficã si spiritualã, el devine o disciplinã de viatã pe care nimic nu o mai subrezeste. Sunt nativii Sãgetãtor cei mai completi din punct de vedere erotic, fiindcã înteleg natura acestei realitãti în totalitatea ei. Pentru acesti nativi sunt importante pozitia lui Saturn în tema natalã, prezenta Elementului Foc si aspectele Marte-Venus.


Niciun comentariu: