miercuri, 9 martie 2011

PROFILUL EROTIC AL NATIVULUI CAPRICORN


Semnul zodiacal Capricorn face parte dintre Semnele zodiacale de iarnă si este considerat în multe traditii drept locul cel mai "înalt" al Zodiacului, fiind în analogie cu domeniul în care viata noastră poate atinge împlinirea ei socio-profesională maximă. El este guvernat de către Saturn si reprezintă "usa zeilor" deoarece, atunci când Soarele intră în acest Semn, el începe să urce în Zodiac. Din acest motiv există o asemănare foarte subtilă între simbolistica Semnului zodiacal Scorpion si a Semnului zodiacal Capricorn: moartea aparentă a fiintei umane (asemenea mortii aparente a naturii) corespunde, de fapt, plenitudinii ei spirituale, deoarece iarna (asemenea mortii) înseamnă momentul de început pentru sământa îngropată în sol si care va da rod mult mai târziu. În mod identic pentru fiinta umană, profunzimile ce asigură un deplin control de Sine sunt, în realitate, rezultatul unui antrenament sistematic si răbdător al vointei, exersată special ca ea să dobândească un control deplin asupra instinctului si emotivitătii.

De aici derivă si profilul erotic al nativilor guvernati de aceste influxuri astrale - desigur, cu diferentele de rigoare. Nu ne mai aflăm în domeniul dorintelor abisale, adeseori incontrolabile si greu satiabile ale Scorpionului, desi ambele tipologii tin de fascinatia abisurilor. În cazul nativului Scorpion, abisul îsi exercită fascinatia sub forma atractiei erotice; în cazul nativului Capricorn, abisul îsi exercită fascinatia sub forma "atractiei sociale" concretizată în distinctii, onoruri, recunoastere publică a meritelor personale. Primul îsi va mobiliza resursele într-o încordare pe viată si pe moarte pentru a-si apăra si satisface "lăuntrul fiintei", în vreme ce al doilea îsi va gospodări cu atentie aceste resurse pentru a tâsni "în afară", către lumină.

Fiind un Semn cardinal si manifestând caracteristicile Elementului Pământ, nativii Capricorn se pot încadra, cu unele exceptii, desigur, la categoria amantilor inhibati. Nu pentru că ar suferi de vreun complex anume. Ca Semn cardinal, au tendinta să preia comanda si să conducă ei într-o relatie, mai ales de cuplu. Ca Semn de Pământ, sunt însă lenti, seriosi, uneori nedorit de gravi, preocupati poate în mod excesiv de aspectele morale ale unei implicatii erotice. Asta face ca energia debordantă a pasiunii amoroase să fie frânată, cu o fortă egală dar contrară, de atentia acordată felului în care ar putea fi ei perceputi si, eventual, judecati din afară. Dacă o astfel de relatie tinde să-i afecteze reputatia, nativul Capricorn va suferi că nu rămâne la nemurire cu alesul/aleasa inimii si va renunta la o posibilă umbră pe posibilul lui viitor socio-profesional. Cum, în egală măsură, dacă alesul/aleasa inimii are "cheag" sau "renume", îsi va spune că dragostea vine odată cu timpul si se va aventura să rezolve corect si cu responsabilitate si chestiunea erotică. Fiind un Semn matur, el face totul bine si cu responsabilitate, dar numai bunul Dumnezeu va sti dacă acest nativ va întelege până la sfârsitul vietii ce este fericirea. Poate tocmai din aceste considerente acesti nativi preferă relatii de cuplu cu diferente apreciabile de vârstă.

Nativul Capricorn armonios erotic se caracterizează printr-o calitate afectivă si emotională extrem de subtilă, care se dezvăluie în timp, adeseori chiar în doze mici însă permanente. Fără a deborda de pasionalitate, face însă dovada unei virilităti longevive si a unui joc erotic constant, dens, fără exaltări, în care sarea si piperul freneziei lui/ei erotice o constituie tocmai acest element-surpriză în care nimeni nu crede: si anume, că Semn de Pământ fiind, el/ea nu are sentimente sau că este rece. Nu vă lăsati păcăliti. Acest nativ realizează transmutatia si sublimarea la temperaturi mici si tocmai de aceea erosul si iubirea sunt, în cazul lui, procese chimice ireversibile. Asemeni nativului Scorpion armonios erotic, nativul Capricorn detine o alchimie interioară exceptională, pe care se bazează împlinirea lui erotică totală.

Nativii primului decan (22-31 decembrie) sunt mult mai atrasi de plăcerile vietii si nu se dau în lături să si le respecte. Ceva mai joviali si mai extravertiti, adoră aventurile de orice fel, cu conditia ca ele să fie făcute cu mare discretie dar si cu totală participare. Pentru acesti nativi este foarte importantă pozitia lui Jupiter în tema natală.

Nativii celui de-al doilea decan (1-10 ianuarie) sunt mai directi, mai bătăiosi, mai concreti, mai usor de angrenat în actiuni de anvergură, fiindcă ei stiu si să înceapă, si să termine un lucru. Tocmai de aceea, în fuziunea lor amoroasă, chiar conferă sentimentul că au "îndeplinit toate etapele" si nimeni nu le poate reprosa că nu s-au purtat cum se cuvine. Pentru acesti nativi este foarte importantă pozitia lui Marte în tema natală.

Nativii celui de-al treilea decan (11-19/20 ianuarie) impresionează printr-o formă de dăruire afectivă care îi apropie de rezonanta cu nativii Leu (explicabil într-un fel, daca tema natală sustine relatia lor energetică subtilă cu Semnul zodiacal următor, Vărsătorul, prin care se activează axa Leu-Vărsător), însă pot fi adeseori stresati în viata privată de responsabilitătile socio-profesionale care tind să le afecteze disciplina erotică. Ajutati-i pe acesti nativi să rezolve ce si-au propus. Fiind foarte responsabili de efectele pe care comportamentul lor le are asupra celorlalti, e posibil să facă pentru dvs. ceea ce nu se îndură să facă pentru ei - adică să vă acorde, si în acest fel să-si acorde si lor însisi, odihnă. Odată relaxati, să nu vă prindă mirarea dacă vă vor duce în sfera de influentă a Semnului zodiacal cu care am făcut comparatia la începutul acestui capitol. Asemenea solului plin de nebănuite resurse, nativul Capricorn din acest decan poate fi, erotic vorbind, o surpriză pe lângă care foarte multi dintre noi trec total absenti. Pentru acest nativ este foarte importantă pozitia Soarelui în tema natală.

Niciun comentariu: