sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Fecioara


23 august - 22 septembrie

Semn de pãmânt mobil (schimbare), feminin, introvertit, guvernat de planeta Mercur (aspect nocturn)

Verbu1 caracteristic: "a analiza"

Dominanta: simtul practic

Atuuri: minutiozitatea, amabilitatea

Piatra norocoasã: onix

Metal: mercur

Culoarea norocoasã: gri, galben

Ziua norocoasã: miercuri

Cifre norocoase: 4, 8

Locurile norocoase: târguri de provincie

Al saselea semn al zodiacului, Fecioara este guvernatã de Mercur ca si zodia Gemenilor ceea ce îi conferã o disponibilitate aparte pentru analizã si o viziune pragmaticã asupra vietii. Spre deosebire de Gemeni, Fecioara nu se opreste la aspectele superficiale ale lucrurilor si cautã esenta lor. În opozitie cu semnul Fecioarei se aflã zodia Pestilor iar acest lucru se evidentiazã în primul rând prin faptul cã Pestilor le place sã se integreze într-un grup, au nevoie ce compania celorlalti, în timp ce Fecioara este mai individualistã si preferã sã-si asume rolul care i-a fost încredintat cu responsabilitate.

Dacã semnele care îl preced sunt axate pe cunoasterea si dezvoltarea propriei personalitãti, cei nãscuti sub semnul Fecioarei utilizeazã toate disponibilitãtile proprii pentru a-i ajuta pe ceilalti.

Nativul din Fecioarã este foarte ordonat. Eficient si harnic, are simt practic si o logicã solidã. Cea mai importantã calitate este capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme. Metodic, atent la detalii si capabil sã reziste muncilor de rutinã, se poate impune în lumea afacerilor.

Fiind un semn de Pãmânt, nativul analizeazã lumea cu obiectivitate si detasare emotionalã. De obicei, nu actioneazã înainte de a fi convins de utilitatea demersului sãu. Pe de altã parte, din cauza meticulozitãtii poate deveni pedant, cicãlitor si chiar enervant; se poate lansa în incisive ironii, nesfiindu-se sã-i critice vehement pe cei apropiati.

Este deosebit de interesat de bunãstare. Poate fi considerat cam avar atunci când este vorba de bunurile pe care le posedã si îi este în permanentã fricã cã s-ar putea sã piardã ceea ce a agonisit. În afaceri este ajutat de aceeasi gândire practicã: tatoneazã întotdeauna terenul, este sceptic atunci cînd i se fac promisiuni si acordã o deosebitã importantã negocierilor.

Datoritã atentiei acordatã detaliilor, nu poate fi altcumva decât perfectionist. Intrã repede în panicã atunci când lucrurile nu functioneazã asa cum si-ar dori el. Din pãcate, multi dintre cei care îl înconjoarã confundã dorinta sa de a se autodepãsi cu o pedanterie inutilã si excesivã.

Preferã sã-si petreacã majoritatea timpului meditând la lucrurile importante pentru el. Rareori acceptã sã facã lucruri neasteptate care sã-l scoatã din rutinã. Poate pãrea rece si inabordabil din cauza faptului cã impartialitatea de care dã dovadã nu este perceputã asa cum trebuie, însã tendinta de a critica, sarcasmul si zeflemeaua îi poate deranja pe ceilalti.

Desi încearcã sã-i domine pe ceilalti, atunci când realizeazã cã atitudinea lui nu este cea mai potrivitã renuntã la tentativa de a-si impune punctul sãu de vedere. Foarte modest si emotiv nu reuseste întotdeauna sã-si expunã propria pãrere, desi dispune de argumente convingãtoare. Are încredere în instinctele sale, dar nu actioneazã întotdeauna conform lor. Reactiile lui pot pãrea încete si nesigure, pentru cã vin dupã o îndelungatã analizã.

Este sensibil la influentele exterioare, intuind cu usurintã mesajele negative venite din partea celorlalti. Acest lucru chiar îi creazã stari de indispozitie care îl fac nefericit, si care afecteazã relatiile sale cu apropiatii.

Timid si cam nervos în manifestãrile sale, nativul este retras si îsi doreste sã nu deranjeze pe nimeni. Este prea orgolios pentru a cere ajutorul celor din jur, detestând sã fie compãtimit, asa cã se strãduieste sã ascundã emotiile în spatele unei mãsti impenetrabile.

Datoritã capacitatii sale de a desprinde ideile importante din context, nativul poate impresiona auditoriul fãrã un efort deosebit; datoritã acestor artificii reuseste sã-si mascheze caracterul sãu introvertit, sensibil si meditativ.

Îsi doreste o viata din toate punctele de vedere linistitã, evitând sã devinã patetic. Nu tine sã devinã un înflãcarat care trebuie sa cucereascã inima persoanei iubite sau respectul rudelor. Cãminul, în opinia lui, este locul unde se poate retrage dupã confruntãrile cu problemele cotidiene care din punctul lui de vedere sunt prea multe si prea grele.

Nu poate fi acuzat cã nu trãieste cu intensitate fecare clipa; preferã sã-si ascundã sentimentele, sã savureze în solitudine bucuriile si sã nu dea curs resentimentelor. Câteodatã, are senzatia cã nu poate exprima adevaratele sale gânduri si trãiri sufletesti. Pretinde sinceritate apropiatilor si le acordã cu bunãvointã sfaturi. Este foarte critic si uneori dã dovadã de cinism în raporturile cu cei pe care îi considerã mai putin inteligenti decât el.

Fiind foarte nervos, nativul din Fecioarã nu are o constitutie fizicã puternicã, fiind mai mereu uscativ si nu foarte înalt. Ceea ce este distinctiv la Fecioare este privirea lor inteligentã, expresia sarcasticã, rictusul nelipsind din coltul gurii.

Sunt genul de persoane care nu îmbãtrânesc niciodatã, netrãdându-si decât foarte rar vârsta. Manierat si sobru, de teamã sã nu devinã ridicol nu-si manifestã trãirile adevãrate controlându-se în permanentã.

Miscãrile nativului Fecioarã sunt calculate. Mersul este calm iar pasii mici si egali. Nu ridicã decât foarte rar vocea, tonul sãu calm fiind mai mult persuasiv decât unul artãgos.

Este o persoanã ordonatã, prudentã si echilibratã, astfel cã are toate sansele sã urce în ierarhia socialã.

Fecioara - Defecte

23 august - 22 septembrie

Are tendinta de a critica în permanentã iar aprecierile ei de cel mai multe ori malitioase îi iritã din cale afarã pe cei care sunt în jurul ei. În plus, stie sã-si ascundã prea bine sentimentele, pentru a nu intra în conflict cu cei mai temperamentali decât ea, astfel încât acestia nu stiu niciodatã ce gândeste si ce simte de fapt.

Dacã ajunge la concluzia cã partenerul de discutie nu este pe mãsura pretentiilor sale se plictiseste si nu are remuscãri în a-i întoarce spatele.

Niciodatã nu este multumit de ceea ce face pentru cã este un perfectionist si nici de ce fac ceilalti, neezintând sã-i critice în mod deschis. Replicile sale usturãtoare s-ar putea sã-i atragã multi dusmani.

Fecioara - Sanatate

23 august - 22 septembrie

Din punct de vedere fizic este destul de fragil si din aceast cauzã se îmbolnãveste destul de des, dar cu toate acestea nu se plânge niciodatã, deoarece considerã cã durerea este ceva mult prea personal si nu doreste sã fie compãtimit de cei din jur.

Este o fire mai agitatã si din aceastã cauzã suferã des de migrene, neurastenii, boli care afecteazã întregul organism, consecintele resimtindu-le mai ales stomacul.

Cel mai indicat lucru pentru ei ar fi sã-si exteriorizeze sentimentele si în felul acesta energia nervoasã s-ar disipa mult mai usor si nu s-ar mai simti frustati afectiv.

Fecioara - Sexualitate

23 august - 22 septembrie

Si în viata sentimentalã nativul refuzã sã se implice emotional pentru cã în felul acesta crede el cã si-ar pierde simtul realitãtii la care tine atât de mult. De aceea de fiecare data încearcã sã-si controleze pasiunile si sã se detaseze.

Ceea ce îl intereseazã într-o relatie nu este de fapt pasiunea ci respectul, întelegerea, comunicarea. Si acest lucru trebuie sã fie reciproc.

Îi va destul de greu sã-si gãseascã un partener de viatã care sã se împace cu felul lui de a fi. Pentru cã preferã un mod de viatã linistit, fãrã conflicte interioare se va împãca cu propria solitudine considerând cã este mai confortabil.

Datoritã unui simt de conservare foarte dezvoltat, Fecioara s-ar putea sã parã rece si inabordabilã pentru posibilii parteneri de sex opus.

Teama de a nu fi ridicol, folosind cuvinte mari care sã impresioneze partenerul care asteaptã o manifestare de afectiune din partea lui îl fac sã se eschiveze si sã adopte o atitudine rezervatã, tocmai acolo unde nu ar fi cazul.

În primul rând prietenii nativului din Fecioarã trebuie sa fie caracterizati de mobilitate, nonsalantã si curiozitate pentru cã el este atras de persoanele comunicative.

Îi displac locurile zgomotoase sau de prost-gust. Este rezervat si detestã vulgaritãtile de orice naturã. Nu îi place sã se confeseze. De felul lui foarte critic, nu face complimente si nici nu doreste sã le primeascã. Preocupat de starea lui materialã nu se va grãbi niciodatã sã facã cadouri si niciodatã acestea nu vor fi costisitoare.

Cautã pe cineva la fel de practic si ambitios ca si el si nu se va aratã entuziasmat dupã primele întâlniri cu cel care vrea sã-i devinã partener. Dacã crede cã a gãsit persoana care i se potriveste va deveni extrem de loial si posesiv. În aparentã distant si cinic este senzual si sensibil. Poate sã vã împãrtãseascã multe, putând oferi în orice împrejurare un sfat bun.

Nativa Fecioarã nu acordã importantã sexului si nici nu o intereseazã sã-si îmbogãteascã experienta din acest punct de vedere. Preferã o relatie în care sã primeze aspectul spiritual, dorind ca partenerul sã o trateze cu multã diplomatie si rãbdare. Dacã gãseste un astfel de partener se va transforma într-o altã persoanã, plinã de tandrete, lucru care s-ar putea sã-l surprindã pe cel care are norocul sã o descopere.

Cei mai indicati parteneri sunt cu cei nascuti în zodia Gemenilor, Racului sau a Vãrsãtorului.

Nativul este prea timid pentru a avea initiativa în cadrul unei relatii. Însã în momentul în care ia aceastã decizie, e gata sã faca orice pentru partenera lui, satisfãcându-i cele mai caudate dorinte. Cu meticulozitatea caracteristicã va afla ce îi place si chiar dacã nu dã dovadã de o imaginatie extraordinarã puteti fi siguri cã va face tot ce îi stã în putintã sã o vadã satisfãcutã.

Fecioara - Averea

23 august - 22 septembrie

Nativul din Fecioarã este econom si chibzuit, uneori avar, preferând sã-si asigure strictul necesar. Cautã sa detinã suficiente resurse, fie în perspectiva bãtrânetii, fie pentru a-si ajuta familia.

Detestã sã umble mult prin magazine, sã-si permitã lucruri extravagante si costisitoare, chiar dacã bãnuie cã uneori ar fi bine sã-si depãseascã precautia, si sã se bucure de viatã asa cum o fac cei mai multi din jurul lui. De cele mai multe ori se priveazã de lucruri importante, numai pentru cã sperã cã peste o vreme va putea sã demareze un plan de anvergurã: construirea unei case la care nãzuise, întreprinderea unei cãlãtorii, achizitionarea unui nou produs ethnic de care e pasionat, demararea unei afaceri, urmarea unor cursuri etc.

Nu acordã încredere câstigurilor acumulate într-o perioadã foarte scurtã, bazându-se pe ideea cã nu poti reusi decât dacã esti prudent si îti apreciezi corect posibilitãtile.

Fecioara - Ipostaze

23 august - 22 septembrie

Bãrbatul Fecioarã

Static, rezervat si prudent, pare un nobil englez care a depus un jurãmânt de castitate.

Pentru cã, pur si simplu, crede cã are lucruri mai importante de fãcut nu este foarte interesat de latura romanticã a vietii. Nu dispretuieste femeile, însã îi e teamã cã nu s-ar putea ridica la înãltimea exigentelor partenerei de viatã.

În bunã parte conservator si puritan, este practic incapabil de efuziuni sentimentale, de înflãcãrate declaratii de dragoste, de jurãminte de fidelitate, desi aceasta constituie unul dintre principiile lui. Evitã sã pozeze într-un romantic, chiar dacã în interiorul sãu viseazã la ipostaza unei morti pentru persoana iubitã,într-un duel.

Desi nu este extrovertit, cunoaste îndeajuns arta seductiei, conversatia cu el fiind o adevãra delectare.

Dacã se hotãrãste sã renunte la celibat (destul de târziu) va prefera o sotie blândã si nepretentioasã, pe care sã o protejeze. Nativul este capabil de curaj pentru a-si apãra consoarta si va face orice pentru a-i oferi un trai îndestulãtor.

Nepunând mare accent pe viata sa sexualã, prefera mai degrabã sã-si împãrtãseascã ideile si sã simtã cã e pe frecventã similarã cu partenera sa. lubeste copiii, dar nu-si doreste prea multi din convingerea cã nu va fi tatãl perfect si cã nu se va apropia suficient de ei iar acestia nu vor întelege indisponibilitatea lui de a se exterioriza.

Femeia Fecioarã

Elegantã, finã si rafinatã, produce adesea o impresie deosebitã în societate. Desi atrage privirile bãrbatilor datoritã rafinamentului ei si a usurintei cu care abordeazã unele domenii delicate, este în realitate rece, introvertitã si incapabilã de a face primul pas într-o relatie. Este greu accesibilã, rezervatã si scepticã în privinta celor care o curteazã, numai un bãrbat extrem de insistent putând ajunge la inima ei.

Este dificil de descoperit adevãrata ei personalitate, si cele mai multe încercãri de a sparge gheata vor fi sortite esecului: va lãsa impresia cã nu are nici o tainã (desi ea însãsi este una), cã este foarte comunicativã (desi poate fi catalogatã si ursuzã), cã se apropie de blândetea întruchipatã (când, de fapt, se chinuie sã îsi reprime accesele de sarcasm).

Copilul Fecioarâ

În relatiile cu copiii de vârsta lui, dã dovadã de timiditate si nesigurantã, simtindu-se bine în compania adultilor. Refuzã adesea sugestiile pãrintilor, pe care le considerã prea fanteziste. Nu încearcã sã se refugieze în lumi imaginare cãci se plictiseste usor de ele. Tentativa de a fi adormit prin lectura unei povesti nu va avea succesul scontat pentru cã copilul va adormi de plictisealã, gândindu-se la treburile lui, nu imaginându-si cã are ceva în comun cu personajele de legendã.

Are un simt critic dezvoltat, lucru care nu prea e pe placul prietenilor lui (care e posibil sã nu-l mai caute) si nici al pãrintilor sau rudelor care vor fi agasate de corecturile lui. Devine sârguincios dacã e convins cã face un lucru util.

Seful Fecioarã

Desi nu are calitãti înnãscute de conducãtor, cu certitudine poate deveni un excelent întreprinzãtor. Ajuns în functii de conducere, va fi însã un sef greu de suportat pentru cã nu este neapãrat exigent, ci foarte critic, câteodatã doar pentru a arãtã cã este mai puternic decât ceilalti. Va da însã dovadã de spirit analitic si de multã perseverentã.

În relatiile cu colaboratorii sãi va aprecia întotdeuna seriozitatea, sinceritatea si lucrul bine fãcut, si mai ales fidelitatea fatã de compania pe care o conduce. Desi afacerea pe care o detine nu va înregistra cresteri spectaculoase, munceste pentru a o mentine mereu pe o linie ascendentã.

Poate lãsa impresia cã este necomunicativ si fixat în cadre proprii de gândire si actiune, si câteodatã chiar asa si este. Nu agreazã planurile hazardatate si riscante. Nu este lipsit de fantezie, însã rigiditatea si luciditatea de care nu se dispenseazã îl pot face sã rateze sansa de a se îmbogãti foarte repede, ci numai dupã eforturi sustinute si îndelungate.

Tinând seama de tendinta lui de a controla, de a disciplina si de a analiza, ar putea face carierã în munca de cercetare-inovare.

Subalternul Fecioarã

Este foarte potrivit pentru aceastã pozitia de colaborator (subaltern), cãci este un bun executant, metodic, precis si eficient. Minutiozitatea, perseverenta si modestia lui vor fi foarte apreciate de sefi, care stiu cã pot conta pe discretia si pe corectitudinea sa, mai ales cã nu se vor plânge niciodatã de lenevia sau de încãpãtânarea lui.

În biroul sãu va domni ordinea si va încerca sã-si convingã si colegii de utilitatea acesteia. Îsi asumã responsabilitãti si este sigur cã le va indeplini, cãci stie foarte bine sã-si eficientizeze munca.

Nu are pretentia de a fi rãsplãtit cu sume umflate sau sã fie avansat, dar se asteaptã ca eforturile lui sã fie recompensate la adevãrata lor valoare.

În cazul in care se va considera nedreptãtit, va ajunge sã-si desconsidere sefii si nu se va putea abtine sã nu-i ironizeze, ceea ce poate duce la clasarea lui drept arogant, impertinent, sau chiar inutil si deci bun de dat afarã.

Meseriile cele mai indicate, în aceastã posturã, sunt cele de operator calculator, stenograf, secretar, bibliotecar, arhivar, tehnician, matematician, statistician, farmacist, chimist, bijutier sau ceasornicar, contabil.

Fecioara - Potriviri

23 august - 22 septembrie

Fecioarã-Fecioarã

Au o multime de puncte comune - pragmatismul, meticulozitatea, pedanteria care îi pot apropia si vor ajunge la comuniune dacã fiecare dintre ele întelege nevoia celeilalte de a analiza.

Fecioarã-Balantã

Desi au idealuri comune pentru care luptã, ambele cautând confortul si calea de mijloc, eventuala superficialitate a Balantei o va deranja pe metodica si meditativa Fecioarã, o relatie pe termen lung fiind contraindicatã.

Fecioarã-Scorpion

Ambii nativi se simt atrasi irezistibil unul de celãlalt, fiind mari posibilitãti de a realiza un cuplu perfect. Rãceala si dezinteresul manifestat de Fecioarã în ceea ce priveste viata intimã îl pot îndepãrta, însã, pe temperamentalul Scorpion.

Fecioarã-Sãgetãtor

Au viziuni complet diferite asupra vietii, având putine lucruri în comun pentru a si le împãrtãsi. Stabilitatea si meticulozitatea sunt apreciate defecte majore de capriciosul, temperamentalul si infidelul Sãgetãtor. Adesea pot colabora cu succes pe plan profesional, cu conditia ca Sãgetãtorul sã preia conducerea iar Fecioara sã se ocupe de detaliile afacerii.

Fecioarã-Capricorn

Se inteleg foarte bine pe plan profesional si sentimental. Ambele semne sunt temperate, rezervate, logice si realiste. Capricornul va încerca sã-si ordoneze viata dupã modelul Fecioarei, iar aceasta va admira rezistenta la efort sustinut si usurinta acestuia de a lua decizii.

Fecioarã-Vãrsãtor

Conservatorismul si scrupulozitatea nativulul din Fecioarã sunt total incompatibile cu libertinajul si instabilitatea Vãrsãtorului. Între ei existã o deosebitã atractie fizicâ, dar ea dispare rapid pentru cã Fecioara nu este capabilã sã rãspundã avansurilor Vãrsãtorului. O colaborare bunã se prefigureaz pe plan intelectual.

Fecioarã-Pesti

Nu au afinitãti comune. Fecioara va simti nevoia sã-l ironizeze pe sensibilul nativ din Pesti, care va fi afectat pentru cã nu poate rãspunde atacurilor lipsite de corectitudine.

Fecioarã-Berbec

Sunt din toate punctele de vedere incompatibili pentru a putea colabora: cinismul si spiritul pragmatic al Fecioarei nu au nimic în comun cu impulsivitatea si pasiunea Berbecului.

Fecioarã-Taur

Ambele semne sunt de pãmânt, practice si realiste. Taurul tolereazã tendinta criticã a Fecioarei, care admirã rãbdarea si încãpãtânarea lui. Legãtura dintre ei este solidã, fãrã riscul unor neîntelegeri majore.

Fecioarã-Gemeni

Dominate de planeta Mercur, se pot completa cu atât mai mult cu cât sunt foarte diferiti: Fecioara vrea sã descopere mecanismul de functionare al fiecãrui lucru, iar nativul din Gemeni încearcã sã stie câte putin din cât mai multe domenii. Pot apãrea disensiuni majore pe plan afectiv, cãci Fecioara este legatã de cãmin, pe când nativul din Gemeni este inconstant si schimbãtor.

Fecioarã-Rac

Desi ambii sunt introvertiti si sensibili, fiecare în parte are nevoie sã depindã de cineva, asa cã vor fi ca doi marinari pe o corabie fãrã cãpitan. Fecioara va contesta tendinta Racului de a se ascunde de oameni, iar acesta nu va intelege pragmatismul si totodatã susceptibilitatea Fecioarei.

Fecioarã-Leu

Sunt extrem de diferiti dar se pot completa reciproc. Dacã Fecioara va acepta tendinta dominatoare a Leului relatia lor poate fi încununatã de succes.

Fecioara - Zodia pe zile

23 august - 22 septembrie

Primul decan ( 23 august - 2 septembrie )

Trebuie sã munceascã mult cu sine insusi pentru a-si putea exprima personalitatea deoarece are un nejustificat complex de inferioritate. Este foarte sociabil, fermecãtor, dotat cu o fantezie inepuizabilã, pasionat de artã; îsi poate face cu usurintã prieteni care îl vor stimula si îl vor ajuta sã-si fructifice numeroasele talente.

23 august: Se poate simti persecutat pentru cã desi initiazã numeroase proiecte, rareori are suficientã energie pentru a le duce la sfârsit.

24 august: Desi dispretuieste snobismul si ipocrizia încercã sã pãtrundâ în cercuri sus-puse. Se poate cãsâtori din interes.

25 august: Stãpâneste bine tehnica discursului si datorit acestui lucru pentru el sunt posibile ocupatii cum ar fi: ziarist, purtãtor de cuvânt, scriitor, agent de vânzãri.

26 august: Dotat cu calitãti fizice de invidiat si cu perseverentã, poate excela în orice sport, cu conditia sã nu fie al doilea.

27 august: Rateazã numeroase oportunitãti din cauza incapacitãtii de a reactiona prompt. Dacã îsi corecteazã acest neajuns poate ocupa o pozitie înaltã în societate.

28 august: Îsi administrezã cu atentie finantele; nu este foarte critic si refractar ca majoritatea nativilor, însã este mai suspicios.

29 august: Colectionarul prin excelenta. Atentie, hobby-ul tãu poate constitui o sursã de venituri!

30 august: Detecteazã si fructificã slãbiciunile celorlalti, deseori fãrã un scop anume, doar din tendinta de a se distra pe seama celor mai slabi decât el.

31 august: Este foarte inteligent dar nu stie sã se punã în valoare. Nu acordã importantã vestimentatiei, normelor de bon-ton.

1 septembrie: Nu are rãbdare sã facã un lucru pânã la sfârsit, lucru care îi pot afecta viata profesionalã si mariajul.

2 septembrie: Comunicativ dar si ironic, este interlocutorul dorit pentru persoanele cãrora le place sã se joace cu cuvintele.

Al doilea decan ( 3 - 12 septembrie

"a analiza", "a mãsura”, "a numãra” si "a verifica” îl definesc pe nativul nãscut în aceastã perioadã. Este interesat sã atingã profunzimile lucrurilor. E mai putin critic si stie cum sã se fereascã de cei care doresc sã-i facã rãu. Are succes la reprezentantii sexului opus si se va cãsãtori din dragoste.

3 septembrie: De el ai nevoie când ceva nu merge. Mester al casei, este înzestrat cu o rãbdare extraordinarã si cu o minutiozitate pe mãsurã.

4 septembrie: Bunãtatea si naivitatea lui pot atrage lingusitori, care vor încerca sã profite de calitãtile sale.

5 septembrie: Nu are mare increderea în sine insusi. Îi trebuie un partener de viata puternic care sã-l sustinã.

6 septembrie: Nu se simte bine dacã nu se aflã în vâltoarea evenimentelor.

7 septembrie: Desi nu exceleazã în vreun domeniu, poate avea succes în ceea ce intreprinde. Dispune de o mare dozã de ambitie si poate încerca sã se ocupe de o afacere de familie.

8 septembrie: Încearcã constant sã-si gãseascã jumãtatea perfectã. Este ceva mai frivol alti nativi si preocupat suficient de mult de sex.

9 septembrie: Este un erudit. Capacitatile sale intelectuale trebuiesc fructificate în proiecte concrete pentru cã vrea sã stie doar de dragul de a sti.

10 septembrie: Si-ar putea gãsi partenerul dacã ar fi dispus sã mai scadã din pretentiile sale si si-ar pune imaginatia la trebã.

11 septembrie: Existã probleme importante ale vietii dar nu înseamnã cã trebuie sã fie rezolvate toate de un singur om. Pentru nativul nãscut în aceastã zi ar fi bine sã se specializeze într-un singur domeniu.

12 septembrie: Nu distinge adevãrul de minciunã. Are nevoie de prieteni care sã-l sfãtuiascã.

Al treilea decan ( 13 septembrie - 22 septembrie )

Se poate spune cã asteptã uneori prea mult aprecierile celor care îl înconjoarã. În pofida acestui handicat, rãmâne totusi o persoanã puternicã, cu mari sanse de reusitã. Va lua în considerare partea bunã a lucrurilor, acordând încredere oamenilor.

13 septembrie: Optimismul sãu juvenil exagerat poate contraria.

14 septembrie: Se rãzbunã, de obicei, pe cei care-l nedreptãtesc. Semne pozitive în zona financiarã.

15 septembrie: Este interesat de tot ce este esoteric. Cautã sã elucideze misterele, fiind atras de latura ocultã a vietii.

16 septembrie: Poate întâmpina greutãti în viatã pentru cã are tendinta de a pune rãul în fatã. Este mereu susceptibil.

17 septembrie: Mai putin zgârcit, se va lansa în diverse initiative sau achizitii. E capabil de reactii violente dacã sesizeazã cã este tapat de bani.

18 septembrie: Va alege întotdeauna sã obtinã ceva numai prin efort propriu.

19 septembrie: Are certe calitãti de analist al evenimentelor care se întâmplã lângã el. Nu numai cã le observã dar le si analizeazã scrupulos. Fin observator al realitãtii, se poate exersa în critica de artã.

20 septembrie: Evitã sã-si asume responsabilitãti majore, desi este capabil sã le ducã la bun-sfârsit.

21 septembrie: Plin de voie bunã, poate fermeca cu usurinta asistenta stârnind buna dispozitie prin aparitia lui.

22 septembrie: Nu este genul care sã rãmânã pentru multã vreme în postura de subaltern. Este capabil sã se adapteze oricãror conditii de muncã.

Niciun comentariu: