marți, 18 ianuarie 2011

Cele mai șocante scene din filme apărute în 2010

10. “Black Swan” – Scenă de auto-mutilare cu Natalie Portman

Acesta este filmul care ocupă cel mai de jos loc în topul dezgustului din partea celor de la Cinematical. Balerina Nina Sayers jucată de Natalie Portman cedează nervos la un moment dat din cauza presiunii pe care dorinţa de a fi perfectă şi de a fi prima-balerina o pune pe umerii ei firavi. Într-o scenă, Nina are impresia că îi curge sânge din mâini şi începe să tragă de o bucată de pieliţă de la unghie, jupuindu-se de vie. Din fericire, sângerarea e doar în imaginaţia Ninei.

"Black Swan"

9. “Jackass 3D” – Paharul cu sudoare

Steve-O a acceptat să bea “cocteilul” făcut din sudoarea lui Preston Lacy în timp ce acesta se plimba pe o roată, învelit în folie de plastic. Această scenă a fost atât de dezgustătoare încât nu doar că Steve-O a vomitat, dar şi cameramanul care a filmat momentul a vărsat pe loc. Ideea în sine e scârboasă, dar mai ales faptul că realizarea ei este reală, “Jackass” fiind un soi de documentar al farselor făcute de Johnny Knoxville şi gaşca lui. În plus, cocteilul de sudoare a putut fi “savurat” 3D.

"Jackass"

8. “Piranha 3D” – Castrat de peşti piranha

Horrorul “Piranha 3D” e plin de oameni mutilaţi de colţii peştilor consumatori de carne, dar una dintre scene e considerată mult mai scârboasă decât restul filmului. Unul dintre personajele masculine are ghinionul de a da peste un banc de peşti piranha, iar aceştia încep să îl înfulece, iar primul lucru muşcat e tocmai penisul său. Totuşi, bietul personaj nu apucă să se plângă de pierdere fiindcă moare în scurt timp, iar corpul său e folosit de amici ca momeală pentru creaturile vorace.

"Piranha 3D"

7. “Jackass 3D” – Vulcan de fecale

Încă o scenă din “Jackass 3D” a intrat în acest top alcătuit de echipa Cinematical. Nebunia 3D a mers anul acesta atât de departe încât spectatorii din cinema au putut vedea prima mişcare de intestine tridimensională. Iar prin mişcare de intestine trebuie să se înţeleagă “vulcan de diaree”. Nu e prima dată când Dave England îşi goleşte măruntaiele în faţa camerei de filmat, dar această secvenţă le întrece pe celelalte din producţiile “Jackass” anterioare.

"Jackass"

6. “Antichrist” – Charlotte Gainsbourg şi-a făcut de lucru cu foarfecele
Lars von Trier
este regizorul danez care i-a pus un guler de câine lui Nicole Kidman în “Dogville“, iar în cel mai cunoscut film al său, “Breaking the Waves“, o tânără mireasă devine prostituată şi merge de bună voie la moartea ei. Anul trecut însă a reuşit o altă performanţă: actriţa Charlotte Gainsbourg a filmat o scenă în care îşi mutilează organele genitale cu o foarfecă.

"Antichrist"

5. “127 Hours” – Amputarea care asigură supravieţuirea

Regizorul Danny Boyle l-a pus pe actorul James Franco să mimeze şi el o auto-mutilare pe marele ecran. Spre deosebire de Lars Von Trier, Boyle urmărea reconstituirea unui caz real. Alpinistul Aron Ralston, pe care James Franco îl interpretează în “127 Hours” a fost surprins de căderea un bolovan uriaş care i-a blocat braţul în timpul unei drumeţii. Bărbatul a trebuit să îşi salveze viaţa amputându-şi braţul, bineînţeles fără anestezie. Scena se presupune că a făcut oameni să leşine pe la unele festivaluri de film din 2010, deşi adevăratul aventurier era adesea prezent la proiecţii, cu braţul amputant, dar în rest încântat că i s-a spus povestea de supravieţuire. Acest film şi “Black Swan” au şanse la nominalizările pentru Oscaruri.

"127 Hours"

4. “Saw 3D” – Bărbatul lipit de scaunul maşinii
Filmele din seria “Saw” au obişnuit publicul cu scenele de tortură extremă şi mutilare, acestea fiind chiar marca producţiilor. Însă în “Saw 3D” apar şi mesaje sociale gen “Să nu fi rasist!”. Un personaj rasist din noul “Saw” s-a trezit dezbrăcat şi lipit de scaunul maşinii, iar singura modalitate de a scăpa era aceea de a-şi rupe carnea de pe spate. Personajul jucat de Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park, avea de învăţat o lecţie neobişnuit de crudă despre toleranţă.

"Saw 3D"

3. “The Human Centipede” – Capul miriapodului trebuie să meargă la baie
Acest film e pentru cei care cred că “Saw” sau “Hostel” sunt prea cu bun-simţ. “The Human Centipede”, lansat în 2010, se presupune că va ajunge o serie de filme despre un chirurg cu probleme mintale care vrea să realizeze un lanţ uman, ca un miriapod, prin coaserea oamenilor unii de alţii. Modul de legătură este gură-anus. Când capul “miriapodului” trebuie să meargă la baie următorul “segment” nu are de ales decât să înghită.

"The Human Centipede"

2. “I Spit on Your Grave” – Scenele de viol
Întâi a fost filmul “I Spit on Your Grave” din 1977, dar regizorului Steven R. Monroe i s-a părut că acela nu e destul şi a lansat anul trecut o versiune şi mai violentă. Deşi filmul original şi-a câştigat un loc în istoria cinematografiei datorită scenelor de o brutalitate extremă, noua ecranizare este şi mai descriptivă, cu scene de viol şi mai respingătoare. Victima devine ea însăşi o brută şi se răzbună, pe bună dreptate, pe torţionarii săi, dar asta nu justifică gradul de violenţă arătat în film, după părerea criticilor. Filmul are numele de “Ziua Femeii”.

"I Spit on Your Grave"

1. “A Serbian Film” – Întregul film este considerat dezgustător!

“A Serbian Film” a fost declarat cel mai cenzurat film şi îi este negat dreptul de a se numi formă de divertisment. Realizatorii filmului pretind că acesta este o alegorie la toate ororile care se întâmplă în Serbia, în zilele noastre, dar nimeni nu pare să le dea dreptate. În “A Serbian Film” un actor fără un loc de muncă e forţat să joace în filme “pornografice nou-născute”. Filmul a fost interzis la Londra, iar autorităţile sârbe îi cercetează pe realizatori sub acuzaţia de punere în pericol a copiiilor. Doar patru minute din acest film au fost scoase pe DVD în SUA, pentru cei curioşi.

"A Serbian Film"

Niciun comentariu: