joi, 30 decembrie 2010

Zodiac indian

Lotusul

1 Ianuarie - 10 Ianuarie


Lotusul

Plin de viatã, optimist, simpatic are talentul de a-si face prieteni foarte usor care îi vor fi aproape întotdeauna. Pentru cã este generos si altruist inspirã încredere celor din jur care doresc sã se afle în compania sa.

Este spiritual si are haz cu care îi molipseste si pe ceilalti.
Lucrul la care tine cel mai mult este propria libertate si nu suportã nici un fel de constrângere, nici din punct de vedere profesional, nici sentimental. Singurele reguli pe care este dispus sã le accepte sunt cele fãcute de el.

Din aceastã cauzã, chiar dacã este implicat într-o relatie pasionalã, atunci când simte cã partenerul se foloseste de el, se transformã dintr-o persoanã tandrã si afectuoasã într-una plinã de urã si rãzbunãtoare.


Arcasul

11 Ianuarie - 20 Ianuarie


Arcasul

Tãcut, rezervat are tendinta de a se refugia într-o lume care nu are nimic de a face cu realitatea. Sensibilitatea si imaginatia sa bogatã îl ajutã sã-si creeze o lume paralelã aproape de perfectiune.

Deseori are accese de melancolie, fãcându-l sã se retragã si mai mult în el însusi, dar cu toate acestea este altruist si nu va ezita niciodatã sã-i ajute pe cei care au nevoie de el.

Îsi dã seama curând cã din pãcate pentru el, lumea realã nu seamãnã deloc cu cea din visurile sale, cei din jur nedorind decât sã profite de bunãtatea sa.


Vulturul

21 Ianuarie - 30 Ianuarie


Vulturul

Este perfect constient de calitãtile si defectele pe care le are si niciodatã nu îsi va pierde timpul autocompãtimindu-se sau autoanalizându-se la nesfârsit, pentru a se gãsi pe sine însusi. Îl caracterizeazã entuziasmul si claritatea gândirii în toate planurile pe care vrea sã le punã în aplicare.

Nu-i place sã lase lucrurile neterminate si folosindu-se de inteligenta si forta sa de convingere, reuseste sã se impunã în fata celorlalti.

Posedã o metodã proprie de expunere a ideilor în mod clar si precis astfel încât, sã se impunã ca lider si sã-si atingã scopurile. Dacã îsi pune la bãtaie abilitatea si cum de felul lui este muncitor are toate sansele sã facã o carierã frumoasã.


Caleasca

31 Ianuarie - 09 Februarie


Caleasca

Poate pãrea cam superficial, dar dincolo de aparente este o persoanã foarte lucidã si obiectivã în pãrerile sale. Vrea totul sau nimic, pretinzând adevãrul absolut si cinstea desãvârsitã.

Foarte activ, dornic sã afle cât mai multe din orice domeniu este într-o permanentã cãutare de lucruri noi si interesante.

Într-o relatie sentimentalã nu este persoana cea mai fidelã ba din contra îsi permite mici alte aventuri, mãcar pentru amuzament. Devotat familiei si prietenilor, este în stare sã sacrifice orice pentru ca acestia sã fie multumiti.


Apa

10 Februarie - 19 Februarie


Apa

Caracterizat de perseverentã, capabil de eforturi sustinute numai pentru a-si vedea planurile puse în practicã este totusi prea orgolios si incapabil sã facã compromisuri. Constiincios dar si încãpãtânat, nu renuntã la luptã, mergând pânã în pânzele albe pentru ideile sale.

Irascibilitatea sa este compensatã de spiritul sãu, curajul si rafinamentul de care dã dovadã în orice împrejurare, reusind sã-i molipseascã si pe ceilalti cu aerul lui plin de optimism.

Inteligent, chiar strãlucitor, din pãcate nu are rãbdare si nici nu suportã sã fie criticat de cei care nu gândesc la fel ca el.


Perla

20 Februarie - 01 Martie


Perla

La fel ca perla, care este înconjuratã de o cochilie durã, nativul simte nevoia sã fie protejat, înconjurat de afectiune si chiar dominat. E în stare sã astepte oricât de mult persoana care sã-l descopere asa cum este, plin de farmec si tandrete.

Desi afiseazã un aer plin de sigurantã, pretinzând cã este puternic si nu are nevoie de ajutorul nimãnui, în realitate este o persoanã foarte sensibilã, care poate fi usor rãnitã de actele sau faptele celorlalti.

Pare fragil si usor de convins, dar nu acceptã sã fie criticat si cu atât mai putin sã-i se impunã o pãrere pe care o considerã mai putin avizatã decât a lui.


Corabia

02 Martie - 10 Martie


Corabia

Dualitatea nativului se manifestã prin modul acestuia de a se exprima – este când nervos, agitat, imposibil de controlat, când obiectiv, când complet irational. Foarte adaptabil la orice schimbare de mediu sau de conjuncturã si asta datoritã curiozitãtii care-l ajutã sã capete experientã si sã facã fatã oricãrei situatii.

Este dornic sã afle cât mai multe lucruri noi despre oameni sau locuri.

Are noroc în dragoste, partenerii sã gãsind atrãgãtor aerul sãu imprevizibil si dorind sã dezlege misterul cu care se înconjoarã.


Yoghinul

11 Martie - 20 Martie


Yoghinul

Despre acest nativ se poate spune cã are înclinatii de ascet.
Îi dispretuieste pe cei care considerã cã singurul lucru care i-ar putea aduce fericirea este bunãstarea materialã, el punând accent pe evolutia spiritualã.

Este retras, fãrã multã încredere în fortele proprii si tine foarte mult la propria intimitate chiar cu riscul de a-i îndepãrta definitiv pe ceilalti de el, acestia considerându-l greu de înteles si chiar sãlbatic.

Însã acest lucru nu este adevãrat pentru cã yoghinul desi poate pãrea ciudat este un fin analist si are un suflet mare, doar cã vrea sã fie lãsat sã mediteze în liniste.


Toporisca

21 Martie - 31 Martie


Toporisca

Energic, echilibrat, crede în propriile forte dar este cam intolerant fatã de cei lipsiti de personalitate, tratându-i foarte malitios. Lipsit de complexe, perseverent îi place sã-si impunã punctual de vedere în cadrul discutiilor pe care le are mai ales în contradictoriu cu prietenii sãi.

Desi pare cam dur, nativul este tandru si afectuos, încercând din tot sufletul sã-si facã fericit partenerul de viatã care pentru el înseamnã totul.


Calul

01 Aprilie - 10 Aprilie


Calul

Debordând de fantezie si plin de haz este o persoanã a cãrei companie este cãutatã în permanentã. Puternic din punct de vedere fizic dar si mental, nativul are încredere în sine însusi si nu renuntã sã facã ceea ce si-a propus oricât de mari ar fi obstacolele pe care le are de trecut.


Birjarul

11 Aprilie - 20 Aprilie


Birjarul

Este lipsit de simt practic, dar loial si generos în relatiile cu ceilalti. Inconsecvent în ceea ce priveste modul de a gândi, de a se relationa cu mediul si cu prietenii. Foarte cheltuitor din fire, chiar dacã avantajele financiare sunt obtinute cu mari eforturi si datoritã unei ambitii si încrederi nemãsurate în propriile forte.

Îi place sã-i critice pe ceilalti dar îsi recunoaste propriile greseli plin de modestie.


Focul

21 Aprilie - 30 Aprilie


Focul

Are mentalitate de învingãtor, neadmitând cã ar putea sã piardã în orice competitie, indiferent cã este vorba de bani sau dragoste. Temperamental, pune multã pasiune în tot ceea ce face. Vrea sã-si impun propriile reguli si sã conducã.

Are talent si iubeste armonia dar îi lipseste perseverenta.

În dragoste este fidel si crede din tot sufletul în acest sentiment. Îsi face usor prieteni prin modul entuziast de a fi.


Capra

01 Mai - 10 Mai


Capra

Este foarte prudentã si nu acceptã sã-si asume riscuri inutile, mai ales dacã este implicatã cariera lui. Viseazã la o dragoste romanticã, dar în cele din urmã rãmâne ci visul, pentru cã reprezentantii sexului opus care se simt atrasi de el realizeazã cã nu vor reusi niciodatã sã-o cucereascã.

Inteligentã si plinã de umor îi uimeste pe ceilalti prin avalansa de cunostinte pe care le posedã.

Pe plan afectiv se foloseste mai mult de intuitie pentru a-si gãsi perechea idealã.


Elefantul

11 Mai - 20 Mai


Elefantul

Foarte rezistent în lupta cu viata si cum rãbdarea nu-i lipseste va reusi sã-si atingã scopurile, oricât de multe greutãti i-ar sta în cale. Îsi face din profesia aleasã o adevãratã plãcere.

Îsi doreste un cãmin linistit alãturi de un partener care sã-l asculte, dar în acelasi timp pe care sã se poatã baza.

În aparentã este naiv, dar nu este bine sã mizati pe acest lucru pentru cã în realitate este extem de abil.


Firul

21 Mai - 31 Mai


Firul

Orator plin de farmec, stiind sã-si captiveze auditoriul, are toate sansele sã întoarcã orice situatie în favoarea sa. Sobru si modest îsi cunoaste foarte bine calitãtile, dar considerã cã fiecare trebuie sã fie constient de valoarea sa si asteaptã ca realizãrile sale sã fie apreciate si de ceilalti, asa cum meritã.

Poate da impresia cã este mai fragil, dar este înzestrat cu o extraordinarã rezistentã fizicã si psihicã si de cele mai multe ori este sprijinul de neconstestat al familiei si pritenilor.


Phoenixul

01 Iunie - 10 Iunie


Phoenixul

Este genul de persoanã pe care toti o considerã simpaticã. În sinea lui crede cã este superior tuturor celorlalti si cã reuseste sã se ridice deasupra tuturor. Din pãcate este prea agresiv si la fel de repede cum urcã, la fel de repede poate coborî.

Preferã sã evite complicatiile sentimentale si sã spunã lucrurilor pe nume.

Are tendinta de a face mici compromisuri pentru a se întelege cu cei din jur si de a pãstra o stare de armonie, pãrând chiar interesat de problemele lor.


Diamantul

11 Iunie - 20 Iunie


Phoenixul

Afiseazã multã sigurantã de sine, dar este usor de manipulat, mai ales cu ajutorul complimentelor de care este avid. Îi place sã strãluceascã în anturajul sãu si suferã atunci când este neglijat si persoana sa nu este îndeajuns admiratã. Are succes în dragoste, mai ales datoritã aspectului fizic foarte atrãgãtor.

Din pãcate este egoist, nestatornic si greu de înteles de partenerul sãu pe care nu va ezita sã-l pãrãseascã, dacã acesta nu se conformeazã dorintelor sale.

Inteligent dar cam extravagant în manifestãri, va reusi sã se împace cu sine însusi doar când îi va convinge pe toti sã fie de partea sa.


Vierul

21 Iunie - 30 Iunie


Vierul

Foarte volubil si imaginativ, reuseste sã-i convingã pe ceilalti de justetea pãrerilor sale. Rafinat si inteligent, dotat cu un fizic agreabil, este apreciat în societate si se foloseste de acest lucru pentru cã de felul lui este cam lenes.

Are vointã si se bazeazã mult pe intuitie mai ales în discutiile pe care le are.

Dacã are impresia cã cineva se îndoieste de pãrerile sale devine foarte agresiv si intolerant.


Sarpele

01 Iulie - 10 Iulie


Sarpele

Tot ceea ce conteazã pentru el este prezentul si ceea ce îsi doreste în momentul de fatã, fãrã sã-i pese ce a fost sau ce va fi în viitor. Nu se oboseste sã învete din experientele avute, rãmânând la fel de impulsiv si extremist în relatiile cu ceilalti. Nu se bazeazã pe conjuncturi favorabile, stiind bine cã dacã doreste sã se realizeze profesional trebuie sã îsi „facã” singur norocul.

Viclenia si inteligenta lui îl ajutã sã-si atingã scopurile, neezitând sã se foloseascã de orice mijloace, mai ales speculând slãbiciunile celorlalti.

În ciuda vanitãtii de care dã dovadã are un anturaj numeros pentru cã stie sã fie fermecãtor, atunci când este în interesul lui.


Testoasa

11 Iulie - 21 Iulie


Testoasa

Foarte prudent si atasat de valorile traditionale.
Farmecul sãu provine tocmai din aerul timid si rezervat pe care îl degajã. Chiar dacã este mai sensibil si îsi doreste în permanentã sã fie în sigurantã întelege cã are nevoie sã pãstreze relatiile cu ceilalti si sã mai scoatã capul din carapacea sa.

Îi place sã fie dependent de o altã persoanã, sentimental sau financiar iar singurul defect pe care i l-ar putea reprosa partenerul de viatã este pedanteria excesivã si faptul cã îi lipseste umorul, fiind incapabil sã facã haz de necaz.
Este total devotat familiei si prietenilor, neglijându-si cariera profesionalã.

Are înclinatii artistice certe si ar fi bine pentru el sã-si dezvolte talentul pentru cã acest lucru i-ar aduce satisfactii, e drept, mai mult morale.


Cainele

22 Iulie - 01 August


Testoasa

Principalele caracteristici ale acestui nativ sunt fidelitatea si curajul si de aceea câstigã de la prima vedere încrederea celorlalti. Simpatic, plin de amabilitate, altruist, nu ezitã sã-si riste viata pentru cei dragi. Îi place sã fie lãudat, dar preferã o viatã linistitã, alãturi de familie si prieteni cu care sã poatã împãrti bucuriile si necazurile.

Calmul si hotãrârea îi cuceresc pe reprezentantii sexului opus care stiu cã se pot baza pe el întotdeauna.

Evitã discutiile despre bani, nu pentru cã acest aspect nu-l intereseazã, ci pentru cã pentru el banii nu sunt un scop ci doar un mijloc menit sã facã viata mai frumoasã.


Vanatorul

02 August - 12 August


Vanatorul

Abil si diplomat, cu un singur scop în viatã, stie sã manipuleze oamenii si cuvintele si de aceea cele mai indicate profesii în cazul lui ar fi cele în care ar trebui sã ia contact cu multi oameni. Jovial dar autoritar, bun organizator, cu un ascutit simt al afacerilor va reusi sã facã relativ repede o carierã si sã ajungã în vârful ierarhiei datoritã tenacitãtii care-l caracterizeazã.

Atunci când se implicã într-o relatie sentimentalã devine tandru si devotat persoanei iubite, uitând de propriul orgoliu.


Ursul

13 August - 23 August


Ursul

Altruismul si generozitatea îi aduc multi prieteni în jurul sãu cu care va împãrti tot ceea ce îi apartine. Din cauza bunãtãtii sale ceilalti au impresia cã se pot folosi usor de le dar este o mare gresealã pentru cã atunci când Ursul îsi dã seama care le sunt intentiile devine violent si se rãzbunã crunt. Este curios si se entuziasmeazã repede de orice lucru nou pe care îl vede si doreste sã-l aibã.

Atunci când se simte apreciat la adevãrata lui valoare, are randament maxim si reuseste sã obtinã ceea ce si-a propus.

Pe plan sentimental este mai retras, neîndrãznind sã facã primul pas, preferând sã se lase cucerit.


Fecioara

24 August - 02 Septembrie


Fecioara

Este o fire perfectionistã, indiferent de domeniul în care lucreazã si de aceea cere foarte mult de la ceilalti ca si de la sine însusi. Îsi ascunde timiditatea si nesiguranta în spatele agresivitãtii verbale. Când este convins cã a întâlnit dragostea vietii sale îsi va utiliza tot sarmul si întelepciunea sa pentru a cuceri persoana respectivã.

Crizele depresive frecvente sunt greu de suportat si are nevoie de un partener foarte rãbdãtor care s-l accepte asa cum este.

Îi este foarte greu sã renunte la principiile sau mai bine zis la prejudecãtile sale si de aceea sansele de a întemeia o relatie stabilã sunt destul de mici pentru cã este foarte posesiv si gelos.


Pana

03 Septembrie - 12 Septembrie


Pana

Are darul scrisului si al vorbirii, fiind un intelectual rafinat si cu o logicã de fier si de aceea ar putea face o carierã strãlucitã ca scriitor. Îi lipseste perseverenta si se pierde în amãnunte în loc sã-si centreze atentia asupra aspectelor cu adevãrat importante.

Reuseste sã-si magnetizeze auditoriul prin inteligentã si are posibilitatea sã ajungã un excelent actor de comedie pentru cã îi place sã-I imite pe ceilalti si sã le ironizeze defectele.

Dorinta lui este de a duce o viatã înconjurat de faimã si numele lui sã fie cunoscut tuturor.


Rândunica

13 Septembrie - 23 Septembrie


Rândunica

Firea lui pragmaticã îsi spune cuvântul în tot ceea ce face si nu de putine ori simtul lui practic se transformã în lãcomie iar nativul pune interesele lui mai presus de orice cu o singurã exceptie: pãrintii sãi. Simtul datoriei este foarte pronuntat si de aceea ar fi în stare sã facã orice sacrificiu pentru cei care i-au dat viatã.

Când se simte depãsit de evenimente, în ciuda faptului cã este o persoanã disciplinatã, are tendinta de a renunta la tot, inclusiv la visul lui de o viatã: puterea.

Însã ceea ce conteazã cel mai mult pentru el este o viatã armonioasã, ordonatã în care sã-si asume responsabilitãtile care îi revin. Firea afectuoasã si blândã îi atrag simpatia celorlalti.


Balanta

24 Septembrie - 03 Octombrie


Balanta

Este inutil în cazul ei sã încerci sã folosesti constrângerea fizicã sau moralã, pentru a o convinge sã facã altceva decât si-a propus. Firea meditativã o determinã sã nu actioneze impulsiv ci dupã îndelungate deliberãri. Constient de faptul cã este depedent de pãrerea celorlati, bunã sau proastã despre el, precum si din dorinta de a le face acestora pe plac nu are curajul sã protesteze atunci când se simte jignit, suferind în tãcere. Este introvertit dar si încãpãtânat si nu acceptã sugestii de nici o naturã din partea celorlalti.

Încearcã sã evite conflictele tocmai din cauza hipersensibilitãti sale dar de cele mai multe ori lucrurile ies altfel decât si-a dorit.

Nehotãrârea sa îi determinã pe ceilalti sã nu-i încredinteze responsabilitãti importante si acest lucru este pe gustul lui cãci îsi doreste o viatã linistitã, dar nu monotonã.


Uliul

04 Octombrie - 13 Octombrie


Uliul

Lasã impresia cã planeazã deasupra celorlalti si de acolo are o perspectivã a lucrurilor mult mai clarã si mai obiectivã. Este mizantrop, preferând sã nu se amestece cu ceilalti, considerând cã acestia nu se pot ridica la nivelul exigentelor sale.

Urmãreste sã-si dezvolte latura spiritualã, dar nu uitã de scopurile sale si este foarte pragmatic. Uneori în relatiile cu cei din jur este impertinent.

Pentru el nu conteazã faptul cã a gresit si încearcã prin intermediul experientei acumulate sã învete mai multe lucruri care în final sã-l ajute sã ducã o viatã lipsitã de griji din punct de vedere material.


Maimuta

14 Octombrie - 23 Octombrie


Maimuta

Maimuta este foarte isteatã, spontanã, plinã de umor stiind sã-i facã pe ceilalti sã râdã si sã uite de problemele personale. Abil, “miroase” afacerile bune de la distantã si cum este si ambitios va face o carierã excelentã în domeniul comertului.

Nesupus si impulsiv de-a dreptul, nu lasã pe nimeni sã-i ghiceascã adevãratele intentii.

Pe plan afectiv, este superficial, nereusind sã se decidã asupra pesoanei alãturi de care vrea sã trãiascã.


Delfin

24 Octombrie - 02 Noiembrie


Delfinul

Vrea sã trãiascã o viatã aventuroasã, plinã se senzatii tari si de aceea se aruncã cu capul înainte asumându-si orice risc. Activ, cu o vointã de fier reuseste sã ducã la bun sfârsit doar proiectele mãrunte pentru cã nu este capabil sã vadã lucrurile în ansamblul lor, pierzându-se în detalii.

Este un tip pasional, dar la el amorul este de naturã perversã.

Are multe aventuri si din pãcate pentru el, tendinta de a idolatriza persoana iubitã, vãzând în aceasta întruchiparea perfectiunii si neezitând sã cheltuiascã sume enorme pentru a-i câstiga dragostea.


Turnul

03 Noiembrie - 12 Noiembrie


Turnul

Nu se teme de nici un obstacol si nu renuntã la propriile principii chiar cu pretul pierderii prietenilor. Atitudinea lui rezervatã si aparenta rãcealã ascund o mare disponibilitate sufleteascã, un om blând si amabil.

Este rafinat, imaginativ, posedând un foarte dezvoltat talent artistic iar inteligenta sa îi cucereste fãrã nici o problemã pe reprezentantii sexului opus, dar acestia se simt intimidati în prezenta lui iar nativul realizeazã acest lucru.

Cu timpul se obisnuieste cu gândul cã va fi singur asa cã renuntã sã mai ia în serios relatiile pe care le are.


Leul

13 Noiembrie - 22 Noiembrie


Leul

Îsi doreste sã gãseascã un adversar cu care sã-si mãsoare fortele dar de fiecare datã este dezamãgit. Stârneste antipatii în anturajul sãu pentru cã are prostul obicei de a le ridiculiza defectele, netinând cont de sentimentele acestora.

Este orgolios si schimbãtor iar reactiile sale îi nedumeresc pe ceilalti.

În ciuda toanelor sale este o persoanã interesantã cu care se poate discuta orice iar conversatia este o adevãratã plãcere pentru interlocutor.


Pusnicul

23 Noiembrie - 02 Decembrie


Pusnicul

Un caracter puternic, solitar, capabil de eforturi prelungite care îsi va dedica viata întreagã unui singur ideal – împlinirea din punct de vedere profesional si pentru acest scop nu va ezita sã sacrifice orice, inclusiv familia. Este un spirit avangardist, dispus sã deschidã noi drumuri, fiind interesat sã-si dezvolte capacitãtile intelectuale.

Curiozitatea îl ajutã sã afle cât mai multe lucruri care i-ar putea folosi mai târziu, mai ales în favoarea celorlati.

Orgoliul personal îl face sã devinã caustic dacã cineva îndrãzneste sã se amestece în planurile sale si sã-i dea indicatii de care nu are nevoie.


Scoica

03 Decembrie - 12 Decembrie


Scoica

Îi face plãcere sã se amestece în vietile celorlalti, sã dea sfaturi, sã afle secrete bine ascunse, ascultând cu rãbdare si interes orice povestioarã. Dar are o problemã de reciprocitate: nu admite ca cineva sã treacã de bariera de mister cu care se înconjoarã.

Este hipersensibil si incapabil sã treacã peste experientele neplãcute pe care le-a trãit, astfel încât si cel mai mic gest al cuiva îl interpreteazã ca o posibilã amenintare si totul devine o adevãratã tragedie.

Faptul cã este introvertit are si o parte bunã în sensul cã îl ajutã sã cunoascã lucrurile mai în profunzime si se echilibreazã prin întelepciunea câstigatã.


Metalul

13 Decembrie - 21 Decembrie


Metalul

Desi pare sociabil si docil datoritã felului de a vorbi, persoana nãscutã în aceastã zodie este foarte rece si durã. Din punct de vedere profesional este genul de sef cu o “mânã de fier”, lipsit de scrupule si care nu acceptã nici o abatere de la regulile impuse de el.

Într-o discutie, vine cu argumente solide, bazate pe o logicã imbatabilã si conversatia este mai mult decât convingãtoare.

Dã impresia celorlalti cã este intangibil si doar în mijlocul familiei si a prietenilor se manifestã ca un om care si el slãbiciuni.


Funia

22 Decembrie - 31 Decembrie


Funia

Îi place sã vinã în ajutorul celor din jur dar detestã persoanele care ajung sã depindã efectiv de el. Este un om puternic si inteligent care stie cã din greseli trebuie sã învete pentru a nu le mai repeta.
Se sprijinã pe ceilalti desi considerã acest lucru un semn de slãbiciune.

Pe plan profesional desi are certe calitãti de afacerist preferã sã fie vioara a 2-a fãrã sã-si asume mari responsabilitãti, dar pe plan afectiv tine cu orice pret sã-si domine partenerul.

Stie exact cât valoreazã si are încredere în fortele proprii neavând nevoie de laude.


Adăugaţi o imagine

Niciun comentariu: