duminică, 19 decembrie 2010

Zodiac arab

Briceagul

23 August - 22 Septembrie


Briceagul - arma "scurta".

Semnificatie: Ca arma este usor de manevrat, neavand nevoie de prea multe cunostinte pentru a te folosi de el.

Arma de Pornire:
Detesta sa respecte orice fel de principii de ordine sau disciplina impuse de societate. De cele mai multe ori evita situatiile care implica eforturi mai mari decat este dispus el sa faca. Incearca sa consume cat mai putina energie indiferent de ocupatiile pe care le va avea si se pare ca nici viata sa sentimentala nu va fi scutita de o asemenea atitudine. Ii lipseste ambitia si din aceasta cauza va evolua foarte greu. Nu-l deranjeaza criticile celorlalti, parand sa le nu acorde importanta dar la randul sau este foarte ironic chiar batjocoritor. Din aceasta cauza nu se va integra niciodata in societate mai ales daca aceasta ii limiteaza gustul pentru imprevizibil.
Nu se remarca prin calitati deosebite, este chiar un om banal poate uneori temperamental dar nu reprezinta un pericol nici cand trece in ofensiva. Poseda instincte sigure dar din pacate nu le exploateaza la maxima lor valoare. Este introvertit, preferand sa-si ascunda emotiile puternice. Prefera sa se foloseasca de viclenia sau de minciuni pentru a iesi din situatii neplacute. Iubeste natura si tot ceea ce este natural chair daca acest lucru vine in contradictie cu firea lui superficiala, falsa.

Arma de Sosire:
Pe scara evolutiei este ultima treapta pe care se poate cade. Daca lucrurile nu merg bine pentru dvs. ar fi bine sa incercati sa aflati care este arma de debut, trageti linie si analizati-va pentru a vedea unde ati comis erori, invatati din greseli si mergeti mai departe.


Pumnalul

21 Marti - 20 Aprilie


Pumnalul - arma "scurta".

Semnificatia: In comparatie cu Briceagul, Pumnalul are un grad de periculozitate mai mare dar in acelasi timp cere si mai multa indemanare.

Arma de Pornire:
In relatiile cu ceialalti se manifesta ca o persoana generoasa, calda, atenta si mai ales corecta. Este simpatic si fidel si din aceasta cauza exercita o influenta pozitiva, aducand calmul in situatiile tensionate. Desi respecta traditiile impamantenite si are un mod de actiune plin de formalisme nimeni nu poate spune ca il cunoaste foarte bine. Isi poate surprinde anturajul contrar aparentelor. Nu are ambitii mari preferand o viata linistita.
Este inclinat catre ocupatii care cer talent mestesugaresc si indemanare. Isi urmareste idealurile cu obstinatie chiar daca acestea sunt marunte. Se poate manifesta violent atunci cand devine susceptibil in legatura cu anumite situatii sau evenimente. Curajul nu-i lipseste si nu tine cont de consecintele faptelor sale.
Pe plan afectiv este mai mult sentimental, cu accese de romantism. Pretinde mult de la o relatie erotica dar nu este in stare sa se ridice la nivelul pretentiilor. Nu tolereaza partenerului “mici scapari” cerand “totul sau nimic”, totusi va face efortul sa salveze o relatie intrata in impas.
Nu are probleme deosebite cu sanatatea. Din pacate pentru el, fiind o arma de atac scurta va fi expus intotdeauna loviturilor. Este un lucru de care el trebuie sa tina cont in permanenta, reprezentand un aspect care il face vulnerabil.

Arma de Sosire:
Din punctul de vedere al evolutiei, Pumnalul reprezinta o decadere si este clar ca nativul are probleme care se datoreaza in primul rand faptului ca s-a lasa influentat de alte persoane si nu a fost in stare sa discearna binele de rau. Ar trebui sa incerce in primul rand sa-si clarifice scopurile in viata si sa finalizeze proiectele pe care le-a inceput.


Buzduganul

21 Mai - 21 Iunie


Buzduganul - arma "medie".

Semnificatie: Ca arma este fatala, intrucat inlatura orice piedica din calea sa pentru a obtine victoria.

Arma de Pornire:
Buzduganul se caracterizeaza printr-o mare capacitate de lupta, inlaturand toate piedicile din calea sa pentru a obtine in final victoria. Este o fire schimbatoare, contradictorie in manifestari, cand taciturn, cand extrem de de vorbaret, intotdeauna imprevizibil. Chiar daca este uneori sarcastic, reactionand impulsiv fara sa se gandeasca la consecintele pe care le pot avea vorbele sale, de cele mai multe ori este lipsit de aparare in fata celorlalti.
Trece de la o stare la alta rapid si daca pe moment nu este in stare sa schiteze nici un gest in clipa urmatoare este in mijlocul actiunii, pentru ca in final sa se moleseasca si sa lase totul in stadiul nefinalizat. Este dispus sa invete din propriile greseli si din ale altora, castigand simpatia celor din jur. Defectul lui major este acela ca nu are scrupule si se foloseste de ceilalti netinand cont de sentimentele acestora. Cu conditia sa nu aleaga un domeniu in care i se cere talent si spirit imaginativ va reusi sa se realizeze profesional pentru ca este puternic si orgolios si mai presus de toate iubeste banii.
In dragoste detesta monotonia si este in stare sa-si paraseasca partenerul din cauza asta. Este un romantic care isi cauta jumatatea care din punctul lui de vedere trebuie sa fie foarte adaptabila dar cu o personalitate deosebita. Incapacitatea de a vedea adevaratele calitati ale celui cu care isi imparte viata il va face sa ia decizii pe care le va regreta mai tarziu.

Arma de Sosire:
Ca arma de sosire reprezinta un potential pericol daca se afla in aceasta postura datorita retrogradarii. Explicatia involutiei ar fi faptul ca nu si-a corectat defectele personale si in cazul in care realizeaza acest lucru poate deveni un singuratic, un individ lipsit de prieteni, datorita mai ales agresivitatii verbale.

Ghioaga

21 Aprilie - 20 Mai


Ghioagã - arma "medie".

Semnificatie: Ca arma este greu de manevrat, fiind necesare ceva cunostinte pentru a te folosi de ea, dar loveste necrutator.

Arma de Pornire:
Nativul face parte din categoria celor care sunt greu de mobilizat dar cand o fac sunt de neoprit. Se va razbuna cumplit pe cei care au incercat sa-l opreasca din drum. Ca arma de pornire Ghioaga este introvertita si plina de secrete, dar in acelasi timp periculoasa daca ceva indrazneste sa-i tulbure momentele de liniste si meditatie. Nu-si asuma riscuri, preferand sa controleze total orice situatie. Este consecventa si intuitiva si si-ar putea pune in valoare ideile daca nu ar fi atat de pesimista in ceea ce priveste rezultatele. Nu are incredere in oamani, preferand sa se descurce singura, ceea ce nu este intodeauna bine pentru ca ar putea beneficia de ajutorul celor care tin la ea.
Cu conditia sa fie sustinuta in permanenta poate avea rezultate remarcabile, altminteri va esua lamentabil deoarece ii lipseste rezistenta la eforturi indelungate si nici nu se poate concentra pentru a duce lupta pana la final. Pe ansamblu, Ghioaga prefera odihna si meditatia, in locul luptei si a zbuciumului sufletesc.
Pe plan sentimental, Ghioaga este o romantica incorigibila. Nu este capabila sa-si exteriorizeze sentimentele si nici sa faca declaratii de dragoste patimase dar in schimb este foarte atasata de partenerul de viata si de copiii sai carora va incerca sa le faca viata cat mai lipsita de griji.

Arma de Sosire:
Daca se afla in aceasta postura ca arma de sosire prin evolutie acest lucru inseamna ca nativul s-a impacat cu propria persoana, renuntand la o viata zbuciumata si va ramane pe aceasta pozitie neincercand sa avanseze pe o pozitie superioara.


Toporisca

19 Februarie - 20 Martie


Toporiscã - arma "medie".

Semnificatie: In turnirurile medievale celui care era invins i se taia sau i se deschidea armura pentru a fi ucis. In acest scop cel mai des era folosita Toporisca.

Arma de Pornire:
Ca arma de pornire Toporisca este caracterizata de o mare dorinta de cunoastere care sa o ajute sa evolueze pe plan profesional dar si spiritual. Aceasta dorinta este dublata de o puternica vointa si ambitie de a reusi. Se afla in permanenta in competitie cu cei mai buni si va incerca sa-si corecteze defectele personale pentru ca vrea sa se numere printre invingatori. Nativul este prin definitie un idealist si din aceasta cauza isi inchipuie ca toti din jurul sau ii sunt prieteni. Problemele lor nu-l lasa indiferent. Pe de o parte este adevarat ca va fi taxat drept naiv, dar nimeni nu va putea contesta realitatea ca este inteligent, cult si bineinteles, foarte optimist. Are convingeri ferme, iar una dintre ele se refera la faptul ca scopul lui in viata este sa invete mereu si apoi sa-si puna ideile in slujba umanitatii.
Nu se lasa influentat de evenimente, de felul lui fiind un cerebral dar are momente cand se pierde in fata persoanei iubite. Idealismul se manifesta si in relatiile sentimentale in care nu este capabil sa-si vada partenerul asa cum este in realitate, exagerandu-i calitatile si ignorandu-i defectele. Latura sexuala a relatiei nu conteaza foarte mult dar nu o neglijeaza. Se implica greu intr-o relatie de amicitie dar atunci cand o face este gata sa se sacrifice pentru prietenii sai. Poseda o imaginatie bogata si este atras de arta, de filozofie, putand face cariera in aceste domenii. Ceea ce conteaza pentru el este mai putin aspectul financiar cat cunostintele pe care le-ar putea dobandi. Atunci cand constata ca interlocutorii sai vor doar sa-i speculeze punctele slabe se transforma dintr-o persoana blanda si intelegatoare intr-un individ irascibil, pus pe cearta.

Arma de Sosire:
Daca se gaseste in aceasta situatie ca arma de sosire este clar ca nu s-a impacat cu situatia sa si doreste sa avanseze in ierarhia armelor superioare. Insa datorita superficialitatii si neputintei de a intelege comportamentul celor care l-ar putea ajuta sa avanseze drumul spre ascensiune este blocat.


Lantul

22 Septembrie - 22 Octombrie


Lantul - arma "medie".

Semnificatie: Lantul a fost folosit de toate categoriile sociale datorita razei mai mari de actiune si a eficientei sporite pe care o avea in comparatie cu armele mijlocii si scurte.

Arma de Pornire:
Ca arma de plecare se poate spune ca astrele au fost de partea lui la nastere pentru ca nu numai ca este foarte inteligent dar da dovada si de foarte multa maleabilitate in relatii, stiind sa se adapteze oricarei situatii.
Din aceasta cauza are foarte multi prieteni care il vor sprijini in mod dezinteresat. Are cele mai mari sanse sa devina un om de afaceri puternic si veros pentru ca intuitia sa nu da gres niciodata cand este vorba despre o afacere profitabila. Capabil sa stoarca bani si din piatra seaca nu va gres stiind sa-si aleaga exact domeniul in care isi va materializa ambitiile. Este perseverent si pasionat de ceea ce face, urmarindu-si scopul pe care si l-a propus inca din copilarie, acela de a obtine o pozitie cat mai inalta in ierarhia sociala si confortul personal dat de faptul ca are multi bani.
Daca acest lucru nu se materializeaza apeleaza la masuri extreme, folosindu-se de ceilalti, fara sa-i pese de sentimentele lor. Va prefera sa se descurce pe cont propriu pentru ca este prea inteligent si tenace si stie sa munceasca din greu fara alte aspiratii, in afara banilor. Uneori este bland si intelegator dar de cele mai multe ori va fi neindurator si nu va ierta greseala celor care si-au luat un angajament fata de el si nu si l-au respectat. Pe plan sentimental este prea realist si pragmatic pentru a se indragosti la prima vedere. Nu va face o casatorie din interes cum s-ar putea crede dar categoric partenerul va trebui sa aiba calitati asemanatoare si interese comune cu el.
Nu se simte atras de o persoana idealista, fara simtul realitatii dar asta nu inseamna ca este lipsit de romantism, se controleaza in permanenta si lasa impresia ca este foarte greu de descifrat. Uneori pare rece si introvertit dar se comporta asa pentru ca ii este frica de o eventuala deceptie si in felul acesta incearca doar sa se apere.

Arma de Sosire:
Cel mai important lucru pentru cel care este Lant ca arma de sosire este siguranta financiara orgoliul sau va fi satisfacut doar daca va reusi sa ocupe pozitia de lider. Isi doreste aceasta pozitie, surprinzator nu atat pentru bani cat mai ales pentru posibilitatea de a-i influenta pe ceilalti dandu-se pe sine drept exemplu, chiar daca nu este cel mai stralucit cu putinta.


Sabia

23 Iulie - 22 August


Sabia - arma "lunga".

Semnificatie: Pentru a invata sa foloseasca sabia o persoana avea nevoie de lectii serioase de la maestrii spadasini. Fara aceste lectii sabia devine inutila.

Arma de Pornire:
Caracteristica Sabiei ca arma de pornire este dorinta de a reusi, de a se impune prin ideile sale stralucite. Este genul de persoana cu principii ferme care nu abdica iar daca cineva ii atrage atentia ca greseste va incerca sa-i demonstreze cu orice pret ca el are dreptate. Nu suporta sa fie contrazis din cauza orgoliului si de aceea nu va tine cont nicodata de faptul ca ceilalti cred ca este prea rigid. Are toate sansele sa faca cariera intr-un domeniu care ii cere multa rigurozitate si mai putina creativitate : tehnic, administrativ si mai ales militar. Poseda multa imaginatie dar ii lipseste rabdarea pentru a se ocupa de lucrurile marunte. Nativul este un lider innascut si datorita tenacitatii, ambitiei nelimitate si rezistentei extraordianre la efort isi va atinge scopul. Va conduce oamenii cu o «mana de fier», netolerand slabiciunile celorlalti pentru ca de felul sau este un perfectionist. Caracterul sau nobil este reflectat de faptul ca desi critica pe toata lumea este exceptional de generos, sacrificandu-si timpul si banii pentru a-i ajuta pe ceilalti. In cazul in care realizeaza ca este considerat naiv si i se speculeaza bunele intentii se va retrage si nu va ierta niciodata persoana care l-a ranit.
Actiunile Sabiei sunt caracterizate de precizie si ordine, in orice imprejurare pastrandu-si spiritul obiectiv. In discutii apreciaza coerenta interlocutorilor si capacitatea lor de a sintetiza lucrurile. El insusi, este un maestru al cuvintelor, avand abilitatea de a intoarce orice discutie in favoarea sa.
Din punct de vedere sentimental se poate spune ca este sever si conservator, partenerul sau simtindu-se neglijat datorita faptului ca el acorda mai mult timp strategiilor de avansare decat lui. Detesta sentimentalismele si in relatia cu partenerul va transa scurt si direct orice problema, Este totusi un mare romantic care viseaza la jumatatea perfecta.

Arma de Sosire:
Daca se gaseste in aceasta pozitie ca arma de sosire Sabia va considera ca si-a realizat obiectivul: a ajuns un lider, avansand extraordinar si si-a asigurat respectul si superioritatea pe termen lung in fata celorlalti.


Lancea

21 Decembrie - 19 Ianuarie


Lancea - arma "lunga".

Semnificatie: e o raza mai mare de actiune decat sabia si nu necesita o pregatire deosebita. Problema apare atunci cand se rupe pentru ca nu mai poate fi utilizata

Arma de Pornire:
Principalul avantaj al Lancei ca arma de plecare este umorul si inteligenta nativa si din aceasta cauza prezenta sa agreabila este dorita ori cautata de ceilalti. Bazandu-se pe intuitia si istetimea sa Lancea nu se simte complexata in fata unor partenerii de discutie care sunt mai eruditi decat ea. Unii o pot considera chiar snoaba si ipocrita. Poate ca uneori, pretentiile sale intelectuale nu sunt justificate si atitudinea aroganta ii deranjeaza foarte mult pe cei din jurul sau dar chiar daca s-ar parea ca se gaseste intr-o situatie stanjenitoare resuseste sa o depaseasca cu mult umor. In cazul in care nu este de acord cu parerile exprimate de interlocutorii sai da dovada de flexibilitate si in cele din urma reuseste sa-i convinga pe acestia sa-i impartasesca ideile. Este preocupata sa fie in centrul atentiei, din dorinta de a-i manipula pe ceilalti in interesul sau si astfel drumul catre succesul profesional sa-i fie asigurat. Chiar daca este spirituala si plina de voie buna isi doreste mult bunastarea materiala si va actiona ca atare neasumandu-si riscuri. Reuseste sa mascheze destul de bine fie printr-o vorba de duh, fie printr-un zambet faptul ca este o persoana materialista si invidioasa, care ravneste la bunurile altora. Nu este dispusa sa depuna eforturi sustinute pentru a obtine ceea ce isi doreste, preferand sa renunte sau sa convinga pe altii sa faca treaba in locul sau. Pe plan sentimental este ca un vulcan gata sa erupa si are nevoie de un partener la fel de temperamental ca si ea pentru o relatie de lunga durata. Este pasionala, aventuroasa, iubeste si cauta noul chiar daca stie ca prin felul ei de a fi isi raneste partenerul. Prefera sa imbratiseze celibatul pentru ca i se pare mult mai comod si mai ales pentru ca nu se teme de singuratate.

Arma de Sosire:
Ca arma de sosire Lancea se remarca prin inteligenta pragmatica si prin umorul de buna calitate. Are toate sansele sa mai evolueze cu conditia sa-si dezvolte talentele artistice si sa nu se jeneze daca ceilalti o vor considera idealista.
Daca la pornire era o arma scurta este clar ca a cunoscut o ascensiune fulminanta.


Prastia

20 Ianuarie - 19 Februarie


Prastia - arma "lunga".

Semnificatie: Gandirea celui care foloseste prastia trebuie sa fie atotcuprinzatoare si anticipativa pentru a putea tinti departe cu ea. Prastia se poate utiliza mai mult ca o arma strategica si mai putin tactica.

Arma de Pornire:
Ceea ce reprezinta cel mai bine caracteristica Prastiei este cuvantul “creativitate”. Este interesata sa-si largeasca universul spiritual, sa evolueze din punct de vedere emotional si intelectual, neavand importanta ca cei din jur o considera o inadaptata. Se inconjoara cu o aura de mister, indepartandu-se de ceilalti pentru ca nu este interesata sa intretina relatii sociale sau sa-si impartaseasca opiniile in legatura cu ceva anume. Fire artistica si meditativa, de o mare sensibilitate si cu o capacitate extraordinara de introspectie nu va pune pret pe realizarile materiale. Pentru ca este capabil sa vada dincolo de aparente nativul nu poate fi inselat, ghicind imediat care sunt intentiile celor cu care vine in contact. Va avea de intampinat o multime de tentatii dar cum detesta parvenitismul le va da la o parte din calea sa si probabil ca din aceasta cauza posibilitatea de a face avere in timpul vietii este putin probabila. Nu este mai putin adevarat ca va avea o influenta decisiva in viata celor din preajma sa determinandu-i sa vada lucruri pe care nici macar nu le-au visat.
Are foarte multe calitati si talente ascunse dar ii lipseste increderea in fortele proprii si din pacate modestia sa va fi prost inteleasa. Atunci cand se simte jignita de o vorba spusa la intamplare dar care pentru ea conteaza enorm, fiind foarte sensibila, se va retrage in cochilia sa din care nu va mai iesi decat in momentul in care va considera ca trebuie si nu pentru ca i-ar fi cerut-o cineva. Din orgoliu exagereaza cu ranchiuna chiar daca nu are resurse pentru a-si duce la capat scopurile. Preocupata fiind de analizarea propriei persoane, a gandurilor si a sentimentelor sale acorda prea putina atentie celor din jur, nefiind interesata sa-i cunoasca in profunzime.
In ceea ce priveste viata sentimentala Prastia se manifesta pasional fiind capabila sa arda la foc incandescent pentru persoana iubita lucru de altfel surprinzator pentru cei care o cunosc drept o persoana retinuta. Partenerul sau trebuie sa fie de acord cu firea boema si independenta a Prastiei si mai ales sa nu faca greseala sa-i incalce teritoriul.

Arma de Sosire:
Ca arma de sosire este posibil sa nu realizeze ca a inregistrat un progres pentru ca ii lipseste increderea in fortele proprii si nici nu realizeaza de ce bogatie de talente dispune. Daca cei din jur ar intelege uriasul potential de care dispune Prastia si ce idei geniale poate avea, atunci cu siguranta ar putea evolua spre treapta urmatoare, devenind Arc, cea mai puternica arma.


Arcul

19 Februarie - 20 Martie


Arcul - arma "lunga".

Semnificatie: Pentru a te folosi de arc ai nevoie de multe calitati: forta, agerime si orizonturi deschise. Este arma cu cea mai mare raza de actiune si semnifica atat incordarea cat si libertatea de manevra.

Arma de Pornire:
Dintre toate armele Arcul este cel care poseda cea mai mare raza de actiune si are toate motivele sa se considere unul dintre alesi. Isi creaza o imagine absolut favorabila pentru ca este inteligent, hotarat, diplomat, stiind sa-si cucereasca auditoriul. Este capabil sa se ocupe de orice domeniu, avand idei geniale fie ca este vorba despre tehnica sau despre arta sau despre “lumea de dincolo”. Are o personalitate puternica, priveste cu obiectivitate lumea inconjuratoare si nimeni nu are curajul sa-l ironizeze pentru ca argumentele sale sunt solide. Nu doreste cu orice pret sa se afle in centrul atentiei stiind ca mai devreme sau mai tarziu va fi recunocut liderul spiritual al anturajului si se va face remarcat. Flexibil si deschis oricarei propuneri va constata din pacate ca nu-i poate combate nimeni teoriile mult prea complicate, bazate pe filozofii pe care le studiaza mai mult decat oricare alt semn. Este un erudit dar desi nu este de felul lui un modest nu va face caz de acest lucru.
Pentru ceilalti reprezinta un model de conduita si de gandire, ridicandu-se la inaltimea asteptarilor si ajungand sa-i influenteze si pe ceilalti. In societate se comporta natural, fara a cauta o poza anume, lucru invidiat de rau-voitori. Cei care se nasc in aceasta zodie au toate sansele sa ajunga celebri inca de la varste fragede pentru ca isi mobilizeaza fortele pentru a ajunge acolo unde stiu ca le este locul: in varful ierarhiei. Are toate drumurile deschise si nimic nu-i va sta in drum pentru a-si afirma personalitatea puternica.
Pe plan sentimental, este foarte generos, incercand ca prin toate mijloacele de care dispune sa faca fericita persoana iubita. Are pretentia ca partenerul sau sa se ridice la nivelul pretentiilor sale, fie datorita inteligentei, fie datorita frumusetii. Chiar daca se indragosteste destul de greu este multumit cu ceea ce i-a oferit viata si nu va dori niciodata sa fure partenerul altcuiva.

Arma de Sosire:
Daca a ajuns Arc ca arma de sosire inseamna ca a avut o ascensiune in care a trebuit sa faca eforturi mari si poate dureroase, fiind ajutat de o inteligenta deosebita si de o mare vointa de a reusi in ceea ce si-a propus. Sansele de a atinge culmile gloriei sunt mari si va duce un trai lipsit de griji financiare.

Niciun comentariu: