vineri, 15 mai 2009

Cum sa fii un barbat de succes

Traim intr-o lume care se schimba zilnic, dar barbatii de succes detin niste ponturi fara varsta. De la Andrew Carnegie pana la Warren Buffet si Tiger Woods, sunt atitudini si inclinatii care ii deosebesc de restul. Ce ii face a fi barbati de succes? Iata cateva dintre atuurile lor.

Fii o forta a naturii

Fie ca e vorba de business sau dragoste, un barbat de succes este un barbat de actiune. A lua decizii importante si a le duce la indelinire, nu numai ca este un semn de maturitate, dar este si o calitate fundamentala a barbatilor impliniti. In business, invingatorii sunt barbatii de actiune.

Sa faci un plan si sa actionezio conform lui este deseori riscant, dar un barbat adevarat, un barbat Alfa, stie ca daca nu actionezi cu incredere este o greseala. Cand Bill Gates a renuntat la Harvard ca sa isi urmeze visul, a atras multe critici, dar acum nimeni nu mai pune la indoiala hotararile sale.

Increderea este cheia

Pentru conducatorii innascuti, incredere in sine este la fel de intrinseca precum culoarea ochilor. Daca nu esti un conducator innascut, trebuie sa inveti sa fii. Asta nu inseamna ca trebuie sa te implici intr-o lupta sau sa iti manevrezi partenerii la masa negocierilor, ci demonstratii ca ai abilitati de a conduce. Liderii increzatori sunt responsabili tot timpul: in vacanta, la munca, in consiliu si in dormitor.

Inconjoara-te de cei mai buni oameni

A te inconjura cu cei mai buni oameni este cea mai importanta parte a succesului. Asta nu se limiteaza la chestii legate de bani sau business. Artistii, oamenii de stiinta sau atletii sunt inconjurati de cei mai stralucitori. Politicienii de succes fac la fel. De exemplu, presedintele Obama si-a ales un cabinet care este bipartisan: l-a pastra pe fostul presedinte Bush si pe robert Gates si a nominalizat alti oameni in cabinetul sau.

Controleaza-ti finantele

Orice barbat de succes trebuie sa fie in control total in legatura cu finantele sale. Responsabilitatile financiare sunt cele care te vor ajuta fie sa cazi, fie sa te ridici in drumul tau spre indeplinirea visurilor. Banii sunt un indice al succesului: inseamna talent, stiinta si indemanare.

Sanatate mentala si stabilitate emotionala

Daca nu ai deplin control asupra mintii tale si nu reusesti sa iti stapanesti emotiile, este un handicap care nu iti va usura deloc drumul spre succes. In business, incapacitatea de a-ti lasa emotiile si problemele personale la usa, vor face din tine un neprofesionist. Cei care sufera de depresie au un procent de scadere a activitatii cu 30%.

Sanatatea emotionala este foarte importanta cand vine vorba de ascensiunea ta in viata. Daca vei lua criticile personal si nu vei stii sa iti controlezi excesele de bucurie, vei ajunge sa iei decizii care iti vor afecta cariera.

Iubeste viata

Iubeste ceea ce faci si fa totul cu pasiune; este ceea ce au facut toti oamenii de succes. Marii filosofi si oameni de afaceri au ramas fermi cand a venit vorba de convingerile lor si propriile teluri. Warren Buffet a iubit finantele, Michael Jordan basketul si Bob Dylan muzica.

Un barbat de succes este un barbat increzator, ia mereu cele mai bune decizii si stie ceea ce vrea; iubeste ceea ce face si nu va fi oprit din drumul sau catre succes.

Niciun comentariu: