duminică, 21 iulie 2013

Baclava Caju




Ingrediente
Baclava
1 pachet foi placinta
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
Sirop
350 gr zahar
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
Preparare

Se pun pe foc toate ingredientele de la sirop si se fierb 10 minute la foc mediu, amestecand din timp in timp. Apoi se lasa la racit la temperatura camerei.

Se pun nucile in robot(sau masina de cafea), cu aromele si zaharul. Se dau cateva pulsuri, ca sa se toace nucile, dar sa nu fie prea fin macinate.

Se unge o foaie de placinta cu unt topit. Se pune alta foaie deasupra ei si se repeta operatia. O sa avem 3 straturi de foi, o ungem si pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe latime, ca sa obtinem o noua foaie cu 6 straturi. Punem foaia intr-o tava in care am pus hartie de copt. Tava are dimensiunile 23X33 cm.

Adaugam 1/2 din amestecul aromat de nuci.

Apoi mai facem un strat de foi unse le punem deasupra, le presam bine si punem restul de nuci. Terminam cu alta foaie de placinta. La sfarsit avem 3 straturi de foi de placinta si intre ele 2 de nuci

Taiem frumos cu un cutter(taietura iese foarte fina asa) in patrate sau romburi pana la ultimul strat de placinta. Decoram cu cuisoare, infigand cate unul in fiecare romb obtinut.

Apoi puneti la cuptor la 180C pentru 40 min, pana se rumenesc.

O scoatem si, asa fierbinte, turnam siropul peste toata suprafata. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a o consuma.

Niciun comentariu: