luni, 7 ianuarie 2013

VIATA PARINTELUI CLEOPA




PUTEREA PSALTIRII

Ne spunea Parintele Cleopa cum au calatorit toti cei trei frati la Cernauti, in vara anului 1930. Întrucat Gheorghe a facut armata acolo, au hotarat sa se duca impreuna pentru a ridica livretul militar al acestuia.

Luand binecuvantare de la Parintele Ioanichie, egumenul schitului, au plecat pe jos de la Neamt spre nordul Moldovei. Pe cale au randuit sa mearga la distanta de 10-15 pasi unul de altul pentru a repeta neincetat rugaciunea inimii si a zice pe de rost Psaltirea lui David.

Primul popas l-au facut la Manastirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava. Apoi, plecand spre Cernauti, au ajuns intr-un sat din judetul Dorohoi si nu gaseau loc sa doarma peste noapte. Dar o femeie credincioasa, va-zandu-i straini, i-a intrebat:

- Ce doriti, fratilor?

- Cautam o casa sa gazduim peste noapte si nu gasim!

- Avem noi o casa la marginea satului, in care nu locuieste nimeni. Dar nu stiu de veti putea dormi in ea, caci este bantuita de diavoli, din cauza unor vrajitoare!

- Daca ne primiti, noi dormim in ea!

- Bine, fratilor, hai sa va duc acolo.

Ajungand in acea casa, fratii au mancat ceva si, fiind obositi, s-au culcat. Dupa putina odihna, duhurile rele i-au sculat din somn, facand mult zgomot. Atunci, fratii au scos Psaltirea, au aprins lumanari si s-au rugat toti trei cateva ore. La inceput se auzeau zgomote, strigate si tipete. Apoi, rugandu-se fratii staruitor, diavolii au fugit rusinati de puterea psalmilor.

Catre ziua au atipit iarasi putin, dar demonii n-au mai indraznit sa se apropie. Dimineata, venind stapana casei, i-a intrebat cum au dormit si, afland cele petre-cute, a cerut sfat cum ar putea sa-si izbaveasca casa de duhurile rele. Fratii i-au spus sa citeasca seara, la miezul noptii si dimineata Psaltirea, sa faca preotul aghiasma in casa, sa posteasca, sa fie spovediti si asa demonii vor fugi.

Ajungand fratii la Cernauti, si-au luat actele necesare de la regiment si s-au intors iarasi prin acelasi sat unde au poposit peste noapte. Stapana casei i-a primit cu bucurie si le-a marturisit ca de cand s-au rugat ei, casa nu i-a mai fost bantuita de diavoli. Atunci a inteles femeia ce mare putere are Psaltirea impotriva duhurilor necurate si a vrajitoarelor.


Niciun comentariu: