vineri, 11 aprilie 2014

Respirati profund, traiti mai mult




Potrivit medicinei chineze, omul se naste cu un numar fix de respiratii menit sa-i ajunga toata viata. In consecinta, cu cat respiratia este mai lunga si mai profunda, cu atat ne asteapta o viata mai lunga. Fara indoiala ca nu trebuie sa credem neaparat in aceasta teorie orientala pentru a fi constienti de importanta unei respiratii bune si corecte, atat de necesara pentru oxigenarea organismului.
Sfaturi pentru a respira corect:
- Inspirati intotdeauna pe nas deoarece fosele nazale actioneaza precum un filtru natural. In plus, aduce aerul inspirat la aceeasi temperatura cu corpul.
- Trageti aer pana cand umpleti plamanii.
- Expirati lent, gradual pana cand simtiti cum se golesc plamanii.
- Hiperventilatia se produce din cauza acumularii aerului excesiv atunci cand nu se expira complet.
- Este fundamental sa mentineti o postura corecta a corpului: coloana vertebrala dreapta care sa sprijine structura corporala in zona rinichilor.
- Lipsa aerului si o respiratie neadecvata pot provoca diverse efecte secundare: tulburari de somn, neliniste, tensiuni. Acesta este unul dintre motivele pentru care exista terapii respiratorii. Ele ajuta la solutionarea blocarilor energetice. Respiratia profunda revigoreaza musculatura abdomenului, zona rinichilor si spatele.

Niciun comentariu: