sâmbătă, 5 aprilie 2014

Arginina mentine inima puternica


Generalitati

Hipertensiunea poate fi o afectiune tacuta care evolueaza fara simptome ce atrag atentia in mod special. Dar, netratata, aceasta boala produce consecinte grave asupra sanatatii. Mai exact, conduce la afectiuni cardiace, la perturbari ale sistemului circulator si poate genera insuficienta renala. Din acest motiv, chiar si hipertensiunea incipienta trebuie luata in serios.

Simptomele hipertensiunii pot fi ameteli, dureri de cap in regiunea cefei, oboseala, plapitatii, insomnie si tiuit in urechi. Toate acestea pot fi usor ignorate, fiindca toti suntem tentati sa le punem pe seama stresului. De aceea, este bine sa-ti masori in mod regulat tensiunea pentru a interveni la timp si a preveni progresia bolii.

Normalizeaza tensiunea

Arginina este un aminoacid esential, cunoscut drept precursorul oxidului nitric care dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine. Prin urmare, are un efect pozitiv in reducerea tensiunii arteriale, inclusiv a hipertensiunii pulmonare si a celei coronariene. Cauzele hipertensiuunii pot fi diverse si, adesea, greu de controlat. In multe situatii, prezenta prelungita a stresului, adaugata la o predispozitie genetica, devin suficiente pentru a se ajunge la suferinta.

Reduce colesterolul rau

Persoanele cu predispozitie la afectiuni cardiovasculare din cauza colesterolului marit pot beneficia si ele de efectul pozitiv al argininei. Ea reduce nivelul colesterolului in hipercolesterolemii, previne trombozele (blocarea vaselor de sange cu cheaguri) si ateroscleroza (depunerile de colesterol pe artere), amelioreaza fluxul sanguin coronarian si periferic, dilata, relaxeaza si mentine elasticitatea vaselor sanguine.
Mai mult, reduce din manifestarile neplacute ale tulburarilor cardiace precum angina pectorala, asa numita „gheara in piept” si cardiopatia ischemica, o ingustrare a areterelor si, implicit a volumului de sange care circula pana la inima, ce determina afectarea muschiului cardiac, hranit necorespunzator.

Incalzeste mainile si picioarele reci

Acelasi efect pozitiv se observa si in cazul administrarii argininei la persoanele cu o circulatie periferica deficitara, care au in permanenta senzatia de maini si de picioare reci. Cu toate ca afecteaza mai ales femeile, „sindromul mainilor si picioarelor reci”, cunoscut medical drept sindromul Raynaud nu ocoleste nici copiii si nici barbatii. Este posibil sa apara la orice varsta, iar mainile si picioarele ajung sa capete o culoare violet-albastruie.Cel mai adesea apar amorteli, furnicaturi, in timp ce somnul devine agitat si neodihnitor.
Te poate ajuta evitarea hainelor stamte, evitarea pozitiei picior peste picior si exercitiul fizic care sa favorizeze circulatia periferica. Dar, pentru rezultate de durata se recomanda administrarea de arginina care ajuta la relaxarea vaselor de sange si corecteaza circulatia deficitara la nivelul capilarelor.

Sursa ideala de arginina, suplimentele alimentare

Desi este o substanta esentiala, in perioada copilariei arginina nu poate fi sintetizata in corp, iar la maturitate nu este produsa in organism in cantitati
suficiente. De aceea, sursa ideala de arginina o consituie suplimentele alimentare naturale. L-Arginine de la Secom contine 1000 mg L-arginina, cantitatea optima pentru administrarea zilnica a unei tablete, ce ajuta la controlul hipertensiunii, la reducerea colesterolului si la normalizarea circulatiei deficitare. Mai mult, este bine sa stii ca L-Arginine de la Secom creste potenta si fertilitatea masculina. Acest lucru se explica prin faptul ca aproximativ 80% din lichidul seminal este arginina, de aceea deficitul de arginina poate conduce la aparitia oligospermiei si a disfunctiilor erectile. De asemenea, L-Arginine are efect anabolizant, mentinand masa musculara prin participarea la sinteza proteinelor si are puternic rol hepatoprotector.

Niciun comentariu: