miercuri, 9 aprilie 2014

Rulada de cascaval cu crema de branza




Ingrediente

  • 200 g cascaval
  • Umplutura:
  • 200 g branza de vaci proaspata
  • 50g unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ceapa mica
  • sare si piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde

Mod de preparare:

Punem o cratita cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba stingem focul,  punem cascavalul invelit in folie alimentara si acoperim cu un capac. Il lasam vreo 15-20 de minute pana cascavalul se inmoaie foarte bine.

Scoatem cascavalul din folie si il punem pe o alta bucata de folie curata. Il intindem usor cu sucitorul (sau cu mana) pana ajunge la o grosime de cca 0.5 cm.

Branza de vaci se mixeaza cu untul moale la temperatura camerei si smantana, pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga ceapa si mararul tocate fin. Potrivim gustul de sare si piper si “coloram” crema de branza cu putina boia de ardei.

Crema de branza se intinde uniform peste foaia de cascaval, apoi se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se inveleste in folie si se da la rece pentru 1 ora, apoi se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna!

Niciun comentariu: