sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Homeland (2011)


Sergentul Nicholas Brody se întoarce în America ca un adevarat erou după 8 ani petrecuti în captivitate, fiind intens interogat de către diferiți membri Al Qaeda. 

Întoarcerea acasă este mai mult decât dificilă: găsește o familie care este total instrăinată față de el, soția sa fiind pe punctul de a se căsători cu cel mai bun prieten al lui Brody - Mike, fiica sa Dana trece prin perioada adolescenței și se revoltă impotriva părinților, iar fiul său Chris își întâlnește pentru prima oară tatăl. 

Brody este hăituit atât de presă și politicieni care vor să profite de pe urma sa, dar și de coșmaruri cu perioada petrecută în captivitate. 

Mai mult, agenta CIA Carrie Mathison, care ascunde un secret nebănuit, îl suspecteaza pe Brody că ar fi un agent Al Qaeda trimis să pună la cale un atac terorist. 

Carrie nu renunță la nimic și va face orice pentru a afla dacă are dreptate sau nu.  

Regizori:

Jeffrey Nachmanoff, Clark Johnson, Michael Cuesta
Scenaristi:



Distributie:

- Carrie Mathison

- Nicholas Brody

- Jessica Brody

- Chris Brody

- Dana Brody

- Saul Berenson

- David Estes


Premiat cu 3 premii Golden Globes.


Premiile Golden Globe - Globul de aur

Premii castigate

  • Cel mai bun serial de televiziune - categoria drama
  • Cea mai buna actrita intr-un serial din categoria drama (Claire Danes)
  • Cel mai bun actor intr-un serial din categoria drama (Damian Lewis)

Nominalizari

  • Cel mai bun actor intr-un serial din categoria drama (Damian Lewis)
  • Cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-un serial, mini-serie sau film pentru televiziune (Mandy Patinkin)
Claire Danes  

Locul naşterii: New York City, New York, SUA · 
Data naşterii: 12.04.1979  
Ocupaţie: Actriţă 
Constituţie: subţire 
Înălţime: 166 cm 
Culoarea ochilor: albaştri 
Culoarea părului: şaten 
Zodia: Berbec 
Etnie/rasă: albă 
Liceul: Los Angeles Lycee Francais, Los Angeles, CA , Dalton School, Manhattan, NY · Universitate: Yale University (three years) 
Ţara natală: SUA

Claire Catherine Danes (nascuta pe 12 aprilie 1979) este actrita de film, televiziune si teatru, castigatoare a unui premiu Golden Globe si a unui premiu Emmy, cunoscuta pentru serialul de televiziune "My-So-Called-Life" si filmele "Romeo+Juliet", "Terminator 3: Rise of the Machines" si "Stardust".

Danes s-a nascut in Manhattan, New York. Mama ei, Carla, este pictorita, educatoare si designer de textile, devenita si impresara fiicei sale, iar tatal sau, Cristopher Danes, este un consultant IT si fost fotograf in arhitectura. Bunicul sau din partea tatalui, Gibson A. Danes, a fost decanul Scolii de Arta si Arhitectura din cadrul Universitatii Yale. Are un frate, Asa, care a terminat Colegiul Oberlin si lucreaza in cadrul biroului de avocatura Paul Hastings.

Danes si-a format educatia in cadrul urmatoarelor institutii: Scoala "Dalton" din New York, "Lab School for Collaborative Studies" in New York, Scoala "Professional Performing Arts" si "Lycee Francais de Los Angeles" din Los Angeles, California. In 1998, Danes s-a inscris la universitatea Yale. Dupa doi ani de cursuri in psihologie, Danes a renuntat pentru a se concentra pe cariera sa cinematografica.

In 1996, a jucat rolul Julietei in pelicula regizata de Baz Luhrmann, "William Shakespeare's Romeo+Juliet". Mai tarziu in acelasi an, a refuzat rolul lui Rose din filmul "Titanic" pe motiv ca era prea obosita in urma filmarilor pentru "Romeo+Julieta". In 1999 a acceptat rolul principal in pelicula, "Brokedown Palace", alaturi de Kate Beckinsale si Bill Pullman. In 2002, Claire a fost distribuita in filmul "Igby Goes Down", alaturi de Susan Sarandon si Kieran Culkin. Apoi, a jucat rolul fiicei lui Meryl Streep, in filmul nominalizat la Oscar, "The Hours", alaturi de Nicole Kidman, Julianne Moore si Ed Harris. A urmat in 2003, "Terminator 3: Rise of the Machines" si in 2004 "Stage Beauty". A obtinut aprecierea criticilor in peliculele "Shopgirl" si "The Family Stone". In 2007, Claires a aparut in filmul pe care ea il descrie ca fiind "modelul clasic al unei comedii romantice" si anume in "Stardust" si mai apoi, alaturi de "Richard Gere" in "The Flock".

Pe data de 19 octombrie 2007, Claire si-a facut debutul pe Broadway in piesa "Pygmalion", interpretand rolul Elizei Doolittle.

Danes s-a sarutat pentru prima oara intr-un episod din serialul "My-So-Called-Life", inainte de-a se saruta in viata reala. Dupa ce s-au cunoscut la ziua ei de nastere, actrita si cantaretul australian Ben Lee au format un cuplu timp de aproape sase ani, relatia lor terminandu-se in anul 2003. Din anul 2004, a inceput sa se intalneasca cu actorul Bill Crudup, relatie care i-a adus o publicitate negativa, intrucat se specula ca din cauza ei, actorul si-ar fi incheiat relatia cu Mary-Louise Parker, insarcinata pe atunci. Relatia intre Danes si Crudup s-a incheiat in decembrie 2006, din cauza unei presupuse infidelitati a lui Danes cu actorul Hugh Dancy. Pe data de 27 iunie 2007, Danes a confirmat ca are o relatie cu Dancy. A mai avut relatii amoroase cu Andrew Dorff si Matt Damon.

In 1998, imediat dupa terminarea filmarilor pentru pelicula "Brokedown Palace" in Manila, actrita a fost citata in revista "Vogue" afirmand ca Manila "este un oras ciudat". Apoi intr-o alta revista a mai adaugat ca, orasul "miroase a gandaci, sobolanii misuna peste tot si sistemul de canalizare este inexistent, iar oamenii nu au nimic - nici brate, nici picioare, nici ochi". Kim Atienza, fiul primarului de atunci al orasului, Lito Atienza,  a raspuns acestor afirmatii declarand ca " sunt afirmatii nechibzuite pe care nu le pot accepta locuitorii orasului". Difuzarea filmelor sale a fost interzisa in Filipine. Presedintele tarii, Joseph Estrada, a declarat-o persona non grata. La scurt timp dupa incident, Danes si-a cerut scuze orasului Manila, intr-un numar al revistei "Entertainment Weekly".


Damian Lewis
 
Locul naşterii: St. John's Wood, London, England, UK 
Data naşterii: 11.02.1971 (42 ani) 
Ocupaţie: Actor 
Constituţie: subţire 
Înălţime: 185 cm 
Culoarea ochilor: verzi 
Zodia: Vărsător 
Etnie/rasă: albă 
Liceul: Eton College 
Universitate: Guildhall School of Music and Drama (1993) 
Religie: creştină 
Ţara natală: Marea Britanie 

Damian Watcyn Lewis s-a nascut la data de 11 Februarie 1971 si este un actor si producator britanic nominalizat la premiul Globul de Aur. Este cunoscut pentru interpretarea rolului maiorului Richard Winters in miniseria HBO, Band of Brothers, precum si pentru rolul Soames Forsyte din miniseria The Forsyte Saga. In prezent il interpreteaza pe detectivul Charlie Crews in serialul dramatic difuzat de canalul NBC, Life.

Lewis s-a nascut in districtul St. John's Wood din Londra, Marea Britanie. A fost crescut de catre parintii sai, Watcyn si Charlotte Lewis, pe strada Abbey Road din Londra pana cand a implinit varsta de 8 ani. Mai are doi frati (Gareth si William) si o sora, Amanda. In anul 1979 a fost inscris la scoala Ashdown House, iar apoi a urmat Colegiul Eton. La varsta de 16 ani, si-a format propria trupa de teatru, iar apoi a lucrat in partea de sud a Londrei, calatorind, dupa aceea, de-a lungul Africii. Intre anii 1990 - 1993, a studiat la Scoala de Muzica si Teatru Guildhall, alaturi de Daniel Craig si Joseph Fiennes. Printre profesorii pe care i-a avut s-a aflat si actorul Colin McCormack. Lewis a absolvit in anul 1993 si a lucrat ca actor in cadrul Companiei Royal Shakespeare. Acolo a fost remarcat de catre regizorul Steven Spielberg care l-a distribuit in miniseria HBO/BBC, Band of Brothers.

Lewis s-a casatorit cu actrita Helen McCrory la data de 4 Iulie 2007. Are impreuna cu aceasta o fiica, Manon (nascuta in Septembrie 2006) si un fiu, Gulliver (nascut in Noiembrie 2007). In prezent locuieste impreuna cu familia sa in Los Angeles, SUA. Este un fan infocat al echipei de fotbal britanice Liverpool.




Niciun comentariu: