duminică, 24 noiembrie 2013

Amandine




Ingrediente
Blat:
13 oua
13 lg zahar
11 lg faina
4 lg cacao
esenta vanilie
Crema:
6 oua
600g zahar
6 lg apa
3 pac margarina rama
100 g cacao
2 fiole esenta de rom
Glazura:
500g fondant de cacao
Sirop (1l) l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom
Mod de preparare
Blat :
1. se separa ouale si se bat albusurile cu 8 lg de zahar si galb.cu 5lg zahar plus esenta,se amesteca ,
2. se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava (35/33) tapetata cu hartie, se coace la foc potrivit.
Crema: se fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se cu mixerul la viteza mare.
La sfarsit se adauga esenta Glazura: l-am topit la baien marine am adaugat in el un pic de esenta de rom
Sirop(1l): l-am facut dupa gust numai ca o parte din zahar trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si am adaugat esenta de rom
Asamblare: am taiat blatul in doua l-am insiropat apoi am adaugat un strat de crema cam de 13 mm, am pus a doua foaie pe care am insiropat-o.
Am dat la rece 4 ore. Dupa aceia am portionat fiecare avand cam 6/6cm. Am trecut fiecare prajitura prin fondantul topit (cald) deasupra am facut cate o avelina din crema. Gata

Niciun comentariu: