duminică, 29 iulie 2012

CREMA DIN OUA INTREGI CU ALBUSUL BATUT SPUMA



Ingrediente

60-70 g zahar, 2-3 albusuri, o lingura cu rom, 100 g unt.

Mod de preparare

Cind se prepara din oua intregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma; se adauga 60-70 g zahar pentru albus,iar pentru 2-3 albusuri, o lingura cu rom, si apoi spuma se bate in continuare, pina cind se intareste din nou.Dupa aceea, se pun galbenusurile si, in plus, cite o lingura cu lichid pentru fiecare ou; daca se prepara crema cu cacao, ciocolata, sau nescafe, lichidul va fi apa sau lapte, iar pentru alte creme, lichidul mentionat in reteta. Compozitia se bate pe un vas cu apa clocotita, 7-8 minnute, pina cind se infierbintasi se ingroasa ca u sosou spumos; se ia atunci, de pe aburi, se adauga cacaua neaparat cernuta, ciocolata rasa sau nescafe, se bate bine pina cind se omogenizeaza, apoi se raceste pe un vas cu apa rece fara sa se mai bata cu telul.Cind compozitia ajunge la temperatura degetului, se adauga untul moale, cu care se bate, pina cind se omogenizeaza.Spuma scade cind se bate cu untul, totusi crema va fi pufoasa.

Niciun comentariu: