duminică, 27 iunie 2010

Cum purtăm brățările bărbătești de argint?


Brățările sunt o modalitate excelentă de a compelta o ținută, fie că e formală sau casual. Pe timp de vară, brățările merg cel mai bine pentru că suntem în mânecă scurtă și se văd.

Un citat…
Philip Crangi, un cunoscut designer de bijuterii spunea că

Oamenii tind să aibă puncte de vedere extreme când vine vorba de bijuterii.

… ceea ce e adevărat. Mulți văd bijuteriile ca pe un accesoriu doar pentru femei. Aceștia consideră că singurul accesoriu de argint pe care ar trebui să-l poarte un bărbat este ceasul.

Greșit!

E foarte ok sa porți bijuterii dacă ești bărbat, atâta timp cât știi ce să alegi. Celebrități precum Johnny Depp apar destul de frecvent purtând brățări, acesta fiind probabil și motivul pentru care din ce în ce mai mulți bărbați le preferă.

Să vedem de ce brățările din argint sunt un accesoriu excelent pentru bărbați și cu ce se pot purta.

Mic istoric

Mi s-a parut interesant să adaug faptul că brățările nu sunt un accesoriu nou. De fapt, ele au fost purtate pentru prima dată acum… 35 000 ani! Strămoșul nostu de atunci, omul de cro-mangon, arăta cam așa:

omul de cro mangon

foto: mr_sedivy.tripod.com

Acesta a fost primul (din lanțul evoluționist) care a purtat brățări, de obicei erau formate din scoici, oase sau dinți.

Acum câteva mii de ani, sumerienii, egiptenii și grecii purtau și ei brățări (atât femeile cât și bărbații). Aveau diferite roluri: de a oferi protecție, de a arăta statutul social, de a arăta bunăstare.

Istoria brățărilor continuă prin Evul Mediu până în zilele noastre. Nu au existat perioade în care să nu fi fost semnalată purtarea lor.

Deși brățările bărbătești vin într-o varietate de materiale precum aur, platină sau piele, noi ne vom concentra pe cele din cel mai… stilat material: argintul.

De ce nu toată lumea poate purta brățări din argint

Brățările de argint nu arată bine pe orice bărbat. Fiind foarte subțiri, un bărbat cu încheietura mâinii subțire va fi dezavantajat de o asemenea brățară. În schimb, dacă ai o încheietură mai groasă, trebuie neapărat să probezi o brățară de argint!

Iar dacă ai încheietura subțire și vrei neapărat una atunci… încearcă pe cât posibil să iei una care să-ți vină bine. O să ai dificultăți în a găsi una care să nu culiseze prea mult pe încheietura mâinii. Eventual, dacă e prea mare, încearcă să o duci la ajustat (să i se scoată câteva “inele”). Un accesoriu prea larg e la fel de prost ca o haină prea largă.

Tipuri de brățări de argint

Aici lucrurile sunt simple: alege fie o brățară din argint mat, fie una din argint polizat. Argintul polizat e mai strălucitor decât cel mat.

În ce situații și la ce ținute se poartă

Brățările din argint merg atât la ținute formale cât și informale. Fie că mergi la serviciu, la școală, prin oraș etc. etc. etc. poți purta una. Din acest motiv o brățară de argint e o investiție foarte bună. (Nu, argintul nu se va demoda prea curând.)

Niciun comentariu: