sâmbătă, 3 aprilie 2010

Vorbe alese (9)

La Rochefoucauld: "Sinceritatea este o inimă deschisă. Puţini oameni o arată; de obicei ceea ce vedem este o imitaţie pusă pentru a prinde în capcană încrederea altora."


Neale Donald Walsch: "Uneori, cel mai bun mod de a iubi pe cineva şi cel mai mare ajutor pe care i-l poţi da este de a-l lăsa în pace sau de a-i da puterea de a se ajuta singur."


Charles Dickens: "Să ai o inimă care să nu devină nicioadată aspră, un calm care niciodată să nu obosească şi o atingere care niciodată să nu rănească."


N. Petrescu-Redi: "Cât sânge rece îţi trebuie, omule, ca să înfrunţi greutăţile... Şi cât sânge fierbinte spre a le topi!"


Garrison Keillor: "Dumnezeu scrie multe comedii; problema e că nu mai scapă de mulţii actori proşti, care nu ştiu să joace in mod amuzant."


Adrian Militaru: "Principalul duşman al omului este el însuşi; nu izbuteşte să se desprindă de lucrurile deşarte."


Henri Bergson: "Bucuria este semnul că viaţa a reuşit."


Neale Donald Walsch: "Într-un moment critic din orice relaţie umană există o singură întrebare: Ce ar face dragostea acum?"


Ingrid Bergman: "Trebuie să îţi antrenezi intuiţia - trebuie să ai încredere în acea voce din interiorul tău care îţi spune exact ce să spui, ce să decizi."


Neale Donald Walsch: "Sufletul îţi vorbeşte prin sentimente. Ascultă-ţi sentimentele. Urmează-ţi sentimentele. Preţuieşte-ţi sentimentele."


Atâta timp cât avem prieteni, ziua de azi e minunată. Atâta timp cât avem amintiri, avem ziua de ieri. Atâta timp cât avem speranţă, ziua de mâine mai poate aştepta.


Edward Bulwer-Lytton: "Când o persoană se află jos în lumea aceasta, un gram de ajutor este mai bun decât un kilogram de predică."


John Milton: "Mintea poate face rai din iad şi iad din rai."


John Gardner: "Viaţa este arta de a desena fără radieră."


Al Neuharth: "Diferenţa dintre un munte şi o movilă e perspectiva ta."



Niciun comentariu: