miercuri, 21 aprilie 2010

Prayers for Bobby

Prayers for Bobby este un film bazat pe fapte reale din romanul omonim a lui Leroy Aarons. Bobby Griffith care provenea dintr-o famile religioasă şi conservatoare are o viaţă fericită alături de familie şi prieteni dar are şi o viaţă dublă. Singurul lucru care îl preocupa pe Bobby era faptul că este gay. Îi era frica de reacţia familei aşa că într-o zi a hotărât să se sinucidă însă nu a facut-o.
Tot în ziua respectică familia lui află că el este homosexul şi încearcă să îl schimbe cu ajutorul religiei.
Mama lui Mary, este îngrijorată din cauza lui. Salvarea lui Bobby este verişoara lui Jeanette care îl ivită în oraşul în care locuieşte. Acolo Bobby cunosşte mai bine viaţa gay dar şi pe David cu care are o relaţie frumoasă dar scurtă. Bobby este în continuare nefericit din cauza faptului că familia şi biserica nu îl acceptă ca fiind homosexual aşa că decide să se sinucidă şi de data aceasta reuşeşte.
Familia este foarte devastată de moartea lui dar cea mai afectată este Mary.
Dupa moarte lui îi găseşte jurnalul şi începe să caute cauzele homosexualităţii, este îngrijorată cu privire la viaţa de apoi a lui Bobby. În final târziu accepta ca homosexualitatea nu este o boala sau un pacat şi se acuză pe ea însăşi de moarte lui. Până la urmă Mary devine membră a organizaţiei PFLAG şi este hotărâtă să lupte împotriva discriminării sexuale.

Niciun comentariu: