miercuri, 17 februarie 2010

REGIM ALIMENTAR PT CIROZA COMPENSATA

Permise

· carnea slaba de pui, vitel, gaina, curcan, vita, peste alb, slab (rasol, friptura, inabusita, gratar)

· lapte dulce, batut, iaurt, branza de vaci proaspata, urda, cas dulce

· oua: albus in preparate; galbenus 1/4-1/2 pe zi

· grasimi foarte prospete: unt, smantana, frisca, ulei

· paine alba, veche de 1 zi

· fainoase rafinate cu moderatie

· legume proaspete (salate, soteuri, sufleuri, piureuri, budinci)

· fructe cu celuloza redusa, fara coaja si samburi (ca atare, sucuri, piureuri, coapte la cuptor, compoturi, gelatine)

· condimente aromate: cimbru, patrunjel, marar, leustean, dafin

Interzise

· carne grasa, vanat, carnuri fezandate, peste gras, conserve de carne, icre

· branzeturi fermentate, grase sau topite

· oua in exces sau nepreparate dietetic

· grasimi in exces, cele prajite, untura, slanina, seu, unt topit

· paine neagra, paine proaspata, fainoase nerafinate sau in exces

· legume bogate in celuloza grosolana, crude, leguminoase uscate

· fructe oleaginoase, fructe bogate in celuloza, cu coaja sau samburi

· deserturi pregatite cu mult unt sau grasime, preparate de patiserie, cele pregatite cu nuci, alune, ciocolata si toate derivatele sale, cacaoa, prajituri cu mult ou, cozonac

· condimente iuti, picante

· supe grase, ciorbe cu rantas

· sosuri pregatite nedietetic cu ceapa, prajite in grasime incinsa



Niciun comentariu: