duminică, 21 februarie 2010

Cele mai ciudate 10 ``sporturi``

Unul dintre lucrurile care ne separa de animale este simtul competitiei. De fapt, se pare ca avem atat de mult competitia in sange, incat am inceput sa inventam cele mai bizare si odioase sporturi. Mai jos avem o lista care cuprinde 10 dintre cele mai ciudate competitii inventate de oameni.

10. Caratul nevestei

Pentru niciun motiv, finlandezii au decis sa inventeze un sport care implica o cursa intre barbati, pe o pista cu obstacole, in timp ce acestia isi cara nevasta in spate. In orasul Sankajarvi, locul unde a fost inventat evenimentul, castigatorul primeste echivalentul greutatii nevestei sale in bere. Aceasta competitie are loc si in Monona, Wisconsin si Marquette. Mai mult, caratul implica pozitii speciale, cum ar fi piggyback, fireman’s lift sau Estonian-style, unde nevasta sta cu capul in jos si este prinsa cu picioarele de umerii partenerului.

9. Campionatul Mondial de intins fata

Numai in oraselul britanic Blighty are loc concursul de intins pielea de pe fata. Acest eveniment traditional al englezilor, competitorii trebuie sa isi contorsioneze fata in cele mai ciudate feluri – buza de jos sa treaca de nas, obrajii sa ajunga la urechi sau ochii sa iasa complet din orbite.

8. Campioantul Mondial de tintit cu bobul de mazare

Tot in Marea Britanie, mai exact in orasul Witcham, “se trage” cu bobul de mazare. Micutele “rachete” verzi trebuie sa nimereasca tinta. Evenimentul a avut loc prima data in anul 1971 si a reusit sa evolueze in privinta tehnicii. In ziua de astazi, participantii folosesc tinta cu lasar.

Mazare
7. Campionatul Mondial de barba si mustata.

Ciudata competitie “paroasa” aduna la linia de start mii de barbati care vor sa primeasca titlul pentru cea mai inventiva barba.

Barba Cot

6. Campionatul de mancat urzici

De ce ar manca cineva urzici? Pentru o competitie desigur. Si unde altundeva in lume este locul ciudateniilor, decat in Anglia, Dorset. Competitia, care strage competitori din New York, Australia, Irlanda de Nord si Belgia, implica mancatul a cat mai multe urzici intr-un interval de o ora, iar singurul lucru care este permis pentru “stigerea” durerii fiind berea.

5. Campionatul de Air-Guitar

Miscarile preferate ale celor cu plete lungi si bocanci negrii au devenit o competitie oficiala inca din 1996, in Finlanda. Clipul de mai jos spune tot.

4. Campionatul de “Piatra foaie foarfece”

Acest joc practicat de copiii din scoala primara, este acum un sport profesional si oficial, fiind transmis de Fox Sports Net si sponsorizat de Bud Light. Anul trecut, castigatorul s-a ales cu un premiu de 50,000 de dolari.

3. Curling

Cum naiba acest sport a ajuns sport olimpic, nu imi pot da seama. Acea piatra pe care o arunca un individ, foarte bine pregatit, este insotita de oameni care lustuiesc gheata inaintea ei. Suna bizar, dar este sport olimpic de iarna inca din 1998.

2. Roata de cascaval

Inapoi in Marea Britanie, unde acest dubios sport si chiar periculos, strange la start sute de oameni care se arunca de pe un deal la vale, dupa o roata de cascaval. De obicei cursa se lasa cu accidentari serioase. Si premiul este “pe masura”; primul care trece linia de final, viu sau mort, castiga roata de cascaval.

1. Calcatul hainelor in cele mai anevoioase locuri

“Extreme Ironing” este denumirea originala a sportului, implica urmatoarea regula si unica. Un tricou trebuie calcat, pe masa de calcat, intr-o pozitie si o locatie extrema. Competitorii si-au calcat rufele de-a lungul timpului pe bicicleta, pe varful muntilor, pe canoe, in varful copacilor, etc. Noul record a fost stabilit in martie 2008, cand 72 de scafandrii au calcat rufele sub apa simultan.

Niciun comentariu: