marți, 10 noiembrie 2009

5 lucruri pe care n-ar trebui sa le spui unei femei

Femeile mai devin isterice din cand in cand, si adesea tu esti de vina… fara vreun motiv anume… crezi tu. Tu spui ceva ce consideri a fi total nevinovat, sau chiar dragut, numai ca sa afli ca ai jignit-o, ai infuriat-o sau ai enervat-o.

Prima ta problema – faptul ca esti atras de femei, o “specie” destul de ciudata – nu o sa dispara. Dar iata o problema pe care o poti rezolva: alegerea cuvintelor.

Trebuie sa cunosti frazele care, o data introduse in atmosfera ei volatila, vor rezulta intr-o explozie de proportii. Iar apoi va trebui sa le elimini complet din vocabularul tau.

1. Relaxeaza-te

Ar putea parea logic sa-i spui unei femei care se isterizeaza sa se relaxeze. Iar daca “logic” ar insemna “cea mai proasta idee” ai avea dreptate.

Intelege ca, o femeie care tipa, plange si arunca o avalansa de vorbe furioase asupra ta este de parere ca reactiile ei sunt perfect normale. Iar daca situatia are vreo legatura cu tine, simte ca are o responsabilitate de a exagera si mai mult pentru a compensa pentru calmul tau iritant.

Deci atunci cand ii spui sa re relaxeze, practic sustii ca raspunsul tau – adica nimic – este corect, si ca nu are nici un motiv sa se supere. Adica ii spui ca e cam nebuna. Iar uneori ar putea accepta comportamentul ei ca fiind cam “sarit” dar sa o acuzi in fata de nebunie, mai ales in starea in care e, nu poate fi cel mai inteligent lucru din partea ta.

In schimb, incearca: “Sunt la fel de suparat ca si tine pentru asta. Hai sa rezolvam problema impreuna.” O va ajuta sa inteleaga ca simpatizezi cu ea si… sa se relaxeze.

2. Te iubesc (in timpul unei dispute)

In filme, declaratiile de dragoste sunt facute in situatii potrivite – in timp ce fac dragoste, in timpul unei plimbari pe plaja, la intalnirile/despartirile de pe aeroport. Totusi, in viata reala, o femeie aude “te iubesc” cel mai adesea in timpul unei dispute, atunci cand incearca sa ajunga la miezul problemei, iar barbatul nu-si doreste decat sa puna o data capat discutiei pentru a se putea uita la film.

Atunci cand vii acasa fara camasa de la o petrecere a burlacilor, sau uiti de ziua ei de nastere, crezi ca simpla afirmare a sentimentelor tale “profunde” te va ajuta?

Incearca asta in schimb: 1. [Insereaza o explicatie detaliata a ceea ce ai facut si de ce.]; 2. Nu se va intampla din nou; 3. Te iubesc (e ok la sfarsitul unui sir de scuze). Si cand te duci la o petrecere a burlacilor, ia la tine o camasa de rezerva.

3. Cum vrei tu

Relatiile sunt pline de decizii – decideti unde sa mancati, unde sa mergeti in vacanta, unde sa va trimiteti copiii la gradinita. Majoritatea barbatilor nici nu s-ar gandi sa se uite la iubita lor si sa-i spuna: “Stii ce? Chiar nu ma intereseaza”. In schimb spun ceva de genul “Cum vrei tu” dar se trezesc intr-o lume plina de acuze si invinuiri la care nici nu se gandeau. Iar asta pentru ca in acel moment, femeia se simte abandonata intr-o decizie “importanta”.

Incearca in schimb: “As lua in considerare A si B, dar nu ma dau in vant dupa C. Tu ce zici?” Asta ii arata ca o asculti, ca iti pasa, si te si scapa de decizie.

4. Stiai cum sunt, inainte sa te casatoresti cu mine

Ei bine, adevarul este ca nu stia, sau era atat de ocupata sa se bucure de fantezia ei ca a ales sa ignore adevarul. Nu este vina ta, insa atunci cand era mica a petrecut atat timp visand cu ochii deschisi la viata perfecta ca acum ii este greu sa se intoarca la realitate.

A-i spune unei femei “Stiai cum sunt inainte de a te casatori cu mine” este ca si cum i-ai spune ca lucrurile nu or sa se schimbe niciodata. Dar daca ar putea sa accepte asta, o mica parte din ea ar muri.

Spune in schimb: “Si pe mine ma ingrijoreaza – si lucrez la asta”. Este o minciuna, dar e ok.

5. (Nimic)

Uneori, iti poate fi teama sa nu spui ceva gresit – “daca imi tin gura, va fi ok”. Dar nu e chiar asa. Atunci cand nu vorbesti cu ea se simte ignorata, simte ca nu-ti pasa, sau ca este singura in aceasta conversatie si, mai mult, in relatie.

Raspunde-i cu incredere, chiar daca risti un atac verbal si emotional, oricum e mai bine dacat sa taci. Tine minte doar sa nu-i spui “Relaxeaza-te” sau “Cum vrei tu” si totul va fi ok.


Niciun comentariu: