vineri, 20 septembrie 2013

SALATA DIN PASTE FAINOASE CU CREVETI




Cantitati:
  • 500 gr. paste fainoase (forma de scoica)
  • 300gr. cozi de creveti
  • 150 gr. capere
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingura ketchup
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita sos englezesc, sare, piper
Pastele fainoase se fierb in 2,5 litri de apa clocotita in care s-a adaugat putina sare, se amesteca continuu pentru a se evita lipirea pastelor intre ele, apoi se scurg de apa si se vor lasa la racit. Crevetii se oparesc in putina apa clocotita in care s-a adaugat sare, 1 foaie de dafin, 2 - 3 boabe de piper, 1 lingurita de vin alb, apoi se scurg de zeama si se racesc. Ceapa se taie marunt. Mararul se taie fin. Pastele fainoase se amesteca cu : crevetii, ceapa, caperele, maioneza, ketchup, mararul si condimentele. Se serveste in salatiere si se decoreaza cu frunze de salata verde, si fire de marar.

Niciun comentariu: