vineri, 17 mai 2013

Sote de pui cu pasta de ardei copti



Ingrediente (pentru 4 persoane): 

4 piepti de pui, 
4 ardei grasi rosii (capia sau gogosari) si 4 ardei grasi galbeni (toti ardeii trebuie copti, curatati si tinuti in ulei si otet), 
100 ml smantana subtire, 
2 catei de usturoi, 
2 crengute de rozmarin, 
3 crengute de cimbru, 
4 linguri ulei de masline, 
sare, piper.
         

Mod de preparare: 

Se curata ardeii copti (marinati) si se taie fasii mai late, la fel ca si carnea de pui (cruda). 

Se curata usturoiul si se toaca marunt, impreuna cu frunzulitele de rozmarin si de cimbru. 

Ardeii impreuna cu carnea se rumenesc 5 minute in uleiul incins. 

Se adauga usturoiul si ierburile, se mai lasa cateva minute sa mijoteasca, apoi se incorporeaza smantana. 

Se sareaza, se pipereaza si se mai da in cateva clocote. 

Sote-ul astfel preparat se serveste fierbinte, cu o garnitura de orez sau paste.

Niciun comentariu: