sâmbătă, 25 mai 2013

Iti place sexul? Multumeste-le rechinilor!




Pestii preistorici inruditi cu rechinii de astazi au practicat pentru prima data in istoria Terrei sexul din pura placere, se arata intr-un studiu preluat de Discovery News. Afirmatia vine din partea unui grup de cercetatori americani de la Muzeul National de Istoria Naturala din Los Angeles si are la baza fosilele unor pesti placodermi descoperite in vestul Australiei.

Sexul a aparut acum circa 400 - 410 milioane de ani, in Devonianul Timpuriu, la pestii placodermi. "Studiul nostru arata ca aceste specii disparute aveau contacte sexuale, masculii inserand lichidul spermatic in abdomenul femelelor cu ajutorul unui organ in forma de carlig care era situat pe inotatoarea abdominala", afirma John Long, vicepresedinte al Muzeului National de Istorie Naturala din Los Angeles, si unul dintre biologii implicati in proiect. In plus, adauga acelasi John Long, mitul conform caruia formatiunile osoase care au dat nastere falcilor au aparut pentru a inlesni procesul de hranire este unul ireal. Falcile au aparut ca o necesitate in actul sexual, chiar si rechinii de astazi folosindu-se de ele pentru a imobiliza partenerul sexual.

"Descoperirea este cu atat mai importanta cu cat copulatia si nasterea puilor vii erau cu mult mai raspandite si mai vechi decat si-au imaginat oamenii de stiinta", concluzioneaza John Long.

Sursa: Discovery

Niciun comentariu: