joi, 21 martie 2013

Işler





Pentru biscuiti

600 gr faina
200 gr zahar pudra
2 oua
300 gr untura de porc
coaja razalita de la o lamaie
1 praf de copt

Pentru crema

300 gr unt
300 gr zahar pudra
3 linguri cacao

Pentru glazura

1/2 cana cacao
1/2 cana zahar pudra
1 lingura cu varf de margarina
3 linguri ulei
apa fierbinte

Preparare

Se prepara mai intai biscuitii. Se pun toate ingredientele intr-un bol , praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la restul ingredientelor. Se framanta bine cu mana pana incepe sa se lege ca un aluat.

Islere

Ingrediente:

Pt. rondele:
 
220 gr faina
180 gr unt
100 gr nuci macinate
70 gr zahar pudra
1 vf de cutit sare
vanilie

Crema:
 
250 - 300 gr unt rece
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata

Preparare:

Untul se freaca cu zaharul, sarea, vanila, 2 min . Se adauga faina si nucile macinate, se amesteca fara a se framanta apoi se da la rece cateva ore.

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie rondele cu un pahar trecut prin faina. Se coc in tava la foc potrivit dar sa nu se rumeneasca. Coapte se lipesc cate 2 cu crema iar marginile se dau prin nuca macinata.

Crema: untul rece se freaca spuma.
 
Apoi:
 
1/2 pahar apa
150 gr zahar
50 gr cacao sau 50 gr ciocolata
se pun toate pe foc mic si se amesteca pana siropul incepe sa fiarba.

Se lasa 5-6 min, apoi se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat spuma adaugand cate o l-ra de unt.
Deasupra se toarna glazura de ciocolata.

Mentiuni:

In loc de crema, rondelele se pot lipi si cu gem sau dulceata.

Niciun comentariu: