duminică, 6 noiembrie 2011

Salată cu ton şi ou


O varianta foarte gustoasa si sanatoasa pentru pranz, la birou sau acasa.

Ingrediente si cantitati:

1 salata verde mica
2 cepe, taiate marunt
1 castravete, taiat rondele
3 rosii, taiate felii
2 oua, taiate rondele
1 conserva mare de ton
1/4 ceasca de patrunjel proaspat, tocat marunt
1 catel de usturoi, taiat rondele
1/4 ceasca suc de lamaie
1/4 ceasca ulei de masline
1 lingurita cu sare
1/4 lingurita cu piper
1/4 ceasca frunze proaspete de menta

Mod de preparare:

1. Intr-un vas mare, amesteca salata taiata, ceapa, castravetele, rosiile, tonul si ouale.

2. Intr-un alt vas, amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si menta. Toarna sosul astfel obtinut peste compozitia din primul vas si amesteca. Salata se serveste cu foi calde de foccacia.

Niciun comentariu: