joi, 17 noiembrie 2011

Salată cu şuncă de pui şi bacon


In lunile de vara, este recomandabil sa consumi cat mai multe salate, legume si fructe proaspete. Tocmai de aceea, pentru astazi iti recomandam o salata delicioasa cu sunca de pui si bacon, la care se adauga rosiile pline de vitamine si cartofii fierti in coaja, extrem de consistenti. Timpul este de partea ta - nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa prepari acest fel de mancare, ce poate deveni un pranz satios. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati pentru 5 portii:
300 g sunca de pui;
200 g bacon;
300 g cartofi fierti in coaja;
200 g rosii;
1 ardei gras verde;
100 g masline negre.
Sosul:

4 linguri ulei;
2 linguri zeama de lamaie;
2 linguri patrunjel si marar verde, tocate;
sare.
Mod de preparare:
1. Cartofii fierti se curata si se taie cuburi foarte mici, care se pun intr-un castron.
2. Intr-o tigaie, se prajeste 2 minute baconul, taiat fideluta, si se adauga cald, peste cartofii din castron.
3. Rosiile se spala si se taie cuburi, care se pun in castron impreuna cu ardeiul gras, spalat, curatat de seminte si taiat fideluta, si sunca de pui, taiata fasii.
4. Din ulei, zeama de lamaie, sare si verdeturi rezulta un amestec ce se combina cu compozitia de sus si se decoreaza cu masline.

Niciun comentariu: