duminică, 14 noiembrie 2010

Balanta, 14 octombrie - Ziua moderatiei

Moderatia este o tema recurenta in vietile nativilor zilei de 14 octombrie. Nu putem spune ca nativii sunt niste persoane plictisitoare sau conservatoare, insa urmarea unui drum, aflat intre pericol si comportament excesiv, este intr-adevar o mare provocare pentru acesti nativi. Cand cei nascuti astazi se indeparteaza de ceea ce este drept si sigur si cel mai adesea dau de necaz. Totusi, doar prin asemenea greseli ei vor creste si vor invata sa intoarca lucrurile in avantajul lor in viitor. Intr-un fel, nativii zilei de 14 octombrie sunt in siguranta. Ei sunt extrem de potriviti pentru o viata moderata. Insa, in cele din urma, echilibrul si moderatia ii poate priva nu numai de experimentarea esecurilor si trairilor emotionale, dar si de unele din lucrurile extrem de fericite pe care viata le poate oferi.

Persoanele mai evoluate nascute pe data de 14 octombrie afiseaza un calm si o reticenta destul de pronuntate. Sa aiba destul timp in tot ceea ce fac este extrem de important pentru ei deoarece urasc sa fie grabiti de ceilalti. Usurinta de a se exprima verbal este rareori punctul lor forte. Astfel, ei vor incerca sa se exprime prin imagini vizuale, prin scris, muzica si posibil prin exemplul personal, pe care il vor exprima in diferite ocazii. Aptitudinile de comunicare si criticare a muncii celorlalti si comentare a vietii in general sunt debuseuri importante pentru latura lor intelectuala extrem de dezvoltata. Cei nascuti astazi nu sunt foarte orientati spre latura fizica. Natura lor fizica sau talentele lor pot ramane in umbra sau cel putin sa nu faca o impresie prea deosebita inca de la inceput. Descoperirea unei sexualitati excitante, nasterea copiilor, suferirea unor accidente sau boli sau chiar inclinatia spre un sport pot aduce acesti indivizi orientati spre intelect din nou cu picioarele pe pamant.

Nativii zilei de 14 octombrie au tendinta de a conduce casa, dar rareori intr-o maniera agresiva sau autoritara, cel mai adesea actionand din spatele scenei. Ei nu sunt prea atasati de obiectele fizice sau de problemele materiale, dar casele lor sunt foarte importante pentru ei. Adesea isi vor extinde activitatea profesionala si acasa. In viata lor particulara, nativii pot fi destul de multumiti cu o relatie monogama. Ei trebuie sa se fereasca de capcanele izolarii si subordonarii exprimate de personalitatile mult mai dominante (in general de ale unei femei).

Nativii zilei de 14 octombrie sunt capabili sa ofere o mare stabilitate vietii lor de familie, prietenilor, colegilor si grupului lor social. Le place sa faca parte din spectacolul sau teatrul vietii, dar mult mai frecvent vor activa in calitate de manageri, decat de vedete.

Aici intevine un paradox interesant deoarece, desi nativii zilei de 14 octombrie pot fi personalitati oarecum statice, tema calatoriei figureaza destul de evident in vietile lor. Persoanele nascute astazi isi petrec destul de rar anii de maturitate acolo unde s-au nascut si au crescut. In cazul nativilor mai evoluati, calatoriile vietii nu inseamna numai miscare fizica, dar reprezinta si simbolul spiritului de libertate. Datorita trasaturilor lor stabile si echilibrate, prea multi dinte cei nascuti astazi au tendinta de a fi multumiti de ei insisi si de a stagna. Ei trebuie sa incerce sa se mentina ocupati si sa isi stabileasca pentru ei insisi standarde ridicate si obiective pe care sa le indeplineasca.

SFATURI: Forteaza-te putin pentru a produce. Nu mai tine ascuns ce este bun in tine. Impartaseste-l cu lumea intreaga. Distreaza-te surprinzandu-i pe altii. Indrazneste sa mai si gresesti.

PUNCTE FORTE: Moderat Rezonabil Controlat

PUNCTE SLABE: Exagerat de prudent Inhibat Singuratic

Niciun comentariu: