sâmbătă, 20 noiembrie 2010

ALUAT CROCANT DE PIZZA


Ingrediente blat: 1 lingurita cu varf de drojdie uscata, 3/4 cana de apa calda(nu fierbinte), 2 cani de faina alba, 1/4 cana de faina de porumb, un pic de sare, 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare: Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute. Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul,sarea, uleiul.Se framanta 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit. Acest alaut este pentru 2 pizza. Se imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute. Eu am copt în cuptorul preîncalzit,la 250°C cam 15 minute

Niciun comentariu: