sâmbătă, 21 august 2010

Cum sa te imbraci in vreme de criza


Avem cu toții o grămadă de lucruri de cumpărat iar banii sunt din ce mai puțini. Creșterea TVA-ului dictează creșterea prețurilor tuturor produselor, deci și a hainelor. Iar cum acesta este un procent, banii pe care îi dăm din buzunar cresc și ei procentual.

În vreme de criză trebuie să fii mai inventiv când vine vorba de economisit bani. Mai ales când vine vorba de cheltuieli semnificative, cum sunt cele legate de haine.

Am adunat pentru tine cele mai eficiente metode de a economisi bani pe haine. Nu sunt complicate însă trebuie să le aplici pe toate pentru a vedea rezultate. Iată-le

1. Fă-ți un buget

Ai scris pe hârtie cât vrei să cheltui pe haine pe lună? Dacă nu, atunci e timpul să o faci. Sunt sigur că de multe ori îți spui că totul e sub control, că nu vei cheltui prea mulți bani. Dar, să te întreb asta: de câte ori ai cumpărat ceva pe moment? Cât de des ai cheltuieli neplanificate. Dacă te recunoști, e momentul să pui bugetul pe hârtie și, mai ales, să te ții de el.

2. Vânează reducerile.

Reducerile sunt peste tot însă trebui să fii pe fază ți informat ca să le prinzi. Nu cumpăra ceva daor pentru că scrie pe el 75% reducere. În schimb, orientează-te ce haine îți trebuie, apoi urmărește momentul când sunt scoase la reducere.

3. Nu arunca hainele. Recondiționează-le

De ce să arunci o pereche de blugi doar pentru că s-a rupt între picioare? Du-o la un croitor și îi va prelungi durata de viață cu luni de zile. Iar tu vei economisi 100-150 de lei făcând asta.

4. Nu cumpăra doar din mall-uri.

Mallurile sunt locul unde ai cele mai mari șanse să găsești hainele pe care le vrei. Însă, de multe ori, anumite magazine din centrul orașului tău au lucruri la o calitate mai bună și la prețuri mai mici. De ce? Probabil că fac asta pentru că nu au expunere și vor să aibă un avantaj competitiv. Sarcina ta este să găsești aceste locuri ascunse și să ții cont de ele când mai vrei să cumperi câte ceva.

5. Poartă hainele prin rotație pentru a le prelungi durata de viață

Poți economisi foarte mulți bani dacă te înveți să porți hainele alternativ. Vorbesc aici de tot: cămăși, blugi, pantofi, curele. Dă-le timp de odihnă iar ele, în schimb, te vor ține mai mult. În plus, vei surprinde lumea din jur pentru că nu vei apărea două zile la rând îmbrăcat la fel.

Niciun comentariu: