miercuri, 26 decembrie 2012

Top 10 comedii 2012




Locul 1: Ursuleţul din pluş Ted este un leneş fără pereche, îşi petrece timpul tolănit pe canapea şi urmărind emisiunile favorite la televizor, înjură ca un birjar, fumează marijuana, goleşte o sticlă de bere după alta, agaţă prostituate şi ruinează relaţia de cuplu a prietenului său John Bennett cu Lori. Jucăria a prins viaţă cu mai mult de 30 de ani în urmă graţie unei dorinţe de Crăciun pe care şi-a pus-o copilul John Bennett, un singuratic care obişnuia să fie agresat la şcoală şi care întâmpina dificultăţi atunci când trebuia să se integreze într-un colectiv. Problema este că anii au trecut în zbor, John s-a transformat într-un bărbat în toată firea, iar insolentul şi buclucaşul prieten din pluş nu l-a mai părăsit niciodată, spre necazul şi frustrarea lui Lori, care nu mai are răbdare să aştepte ca iubitul ei să se maturizeze şi să îşi asume responsabilităţi de adult. Sătulă de atitudinea obraznică a lui Ted şi de influenţa negativă pe care jucăria continuă să o aibă asupra bărbatului cu care ea ar trebui să se căsătorească, Lori îi dă un ultimatum lui John şi îl avertizează că, dacă Ted nu dispare din viaţa şi din apartamentul lor, ea va fi cea care va rupe relaţia şi va pleca definitiv.


Locul 2: Dupa petrecerea memorabila a burlacilor pe care Phil Wenneck, Alan Garner si Stu Price i-au organizat-o bunului lor prieten Doug Billings in Las Vegas, prilej cu care, dupa o crunta noapte de betie, grupul a constatat ca viitorul mire este de negasit cu 24 de ore inainte de nunta, prin camera lor de hotel se plimba nestinherit un tigru, in debara plange un bebelus a carui mama este o dansatoare de striptease si pe urmele lor se afla un gangster asiatic pe nume Mr. Chow, Stu nu vrea sa isi asume niciun risc inainte de propria casatorie si isi invita amicii in Thailanda la o masa care se vrea complet lipsita de peripetii. Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si blajinul Stu Price invata pe pielea lui ca aventurile de care poate avea parte in Bangkok sunt mai salbatice decat cele pe care le ofera Las Vegas-ul, trezindu-se tatuat pe fata in stilul pugilistului Mike Tyson de catre un specialist in tatuaje irlandez stabilit in Thailanda si avandu-l din nou ca un ghimpe in coaste pe mafiotul Mr. Chow, care are ceva de impartit cu cei patru nord-americani pusi pe sotii. 


Locul 3: Agentul J îl va mai salva încă o dată pe partenerul său de acţiune, agentul K, care se pare că a murit deja cu 40 de ani în urmă. J va face un mare salt în timp pentru a-l ajuta pe K, cu toate că nu ştie mare lucru despre cum ar putea rezolva situaţia. J lucrează de 15 ani pentru agenţia Men In Black şi a văzut multe lucruri incredibile şi multe forme de viaţă extraterestră, însă nimic nu îl ţine mai mult în şah şi nu îi incită curiozitatea precum partenerul lui, cinicul K, care e plin de mistere. J descoperă că nu ştie o mulţime de lucruri despre Univers, lucruri pe care K i le-a ascuns. Când J se întoarce în timp şi îl cunoaşte pe K aşa cum era el în tinereţe, descoperă în sfârşit acele lucruri care îl vor ajuta să îşi salveze partenerul, agenţia şi viitorul omenirii.


Locul 4: La un orfelinat patronat de o mănăstire de maici sunt abandonați trei micuți care se dovedesc a fi o adevarată pacoste pentru cei din jur. Din fragedă pruncie cei trei arată o reală înclinație pentru gaguri, stângăcia fiind o caracteristică principală alături de o naivitate soră cu idioțenia. Prin cantitatea și "calitatea" prostiilor pe care le fac, reușesc la un moment dat să stârnească, în rândul măicuțelor, dorința acestora de a scăpa de ei aproape cu orice preț. Ocazia perfectă pare să fie atunci când un cuplu este dornic să înfieze pe cineva din orfelinat. Moe, Larry și Curly - cei trei mici prostănaci fac tot posibilul să fie aleși spre adopție. Norocul se pare că îi surâde lui Moe care pleacă împreună cu părinții adoptivi spre noua lui locuință. Pe traseu, Moe, își va exprima o dorință față de noii săi părinți care va schimba destinul său, a lui Larry și Curly și aproape implacabil al orfelinatului.


Locul 5: Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman și hipopotamul  Gloria plănuiesc să se întoarca la New York după o escapadă în Africa. Depinzând de cunoștințele mecanice ale pinguinilor și ale cimpanzeilor, planul lor eșuează. Astfel ei ajung în Monte Carlo, unde încearcă sa elibereze Europa de animalele conduse de căpitanul Chantel DuBois, alăturându-se unui circ. Conduși de venerabilul tigru Siberian Vitaly, animalele – devenite atracție a circului, nu sunt fericite cu statutul lor actual. În timpul călătoriei  printr-o serie de orașe europene, ultimul pe listă fiind Londra, Alex, Marty, Melman, și Gloria îi ajută pe Vitaly, Gia, jaguarul și pe Stefano, leul de mare, să își redescopere pasiunea pentru spectacole, să transforme și să modernizeze performanțele circului.


Locul 6: Donny a lăsat o fată gravidă când era doar un adolescent și a ajuns să crească de unul singur copilul. Băiatul, Todd, a trăit cu tatăl său iresponsabil, petrecăreț și imatur până ce a împlinit 18 ani și a reușit să plece de acasă și să-și construiască o carieră de succes. Au trecut mulți ani de când cei doi nu s-au mai văzut, însă Donny descoperă că are mari probleme financiare căci nu și-a mai plătit impozitele și taxele de foarte mult timp. Ceea ce-l așteaptă e închisoarea, însă află la timp că fiul său a ajuns un bogat om de afaceri care e pe punctul de a se însura așa că Donny îi face o vizită lui Todd pentru a reface legăturile relației lor speciale de fiu și tată-copilandru. 


Locul 7: Schmidt și Jenko sunt doi polițiști nu foarte descurcăreți, care se știu de când erau în liceu. Cu șapte ani în urmă, Jenko era un licean talentat la atletism, în timp ce Schmidt se străduia să fie un tocilar cu note bune. Amândoi și-au dorit să facă Academia de Poliție și au ajuns să fie parteneri. Jenko e încă un sportiv bun, iar Schmidt e tot foarte deștept așa că decid să ajute unul pe celălalt, pentru a dobândi fiecare abilitățile ce le lipsesc: unul pe cele sportive, celălalt pe cele intelectuale. Chiar și așa, când termină Academia de Poliție, ei nu sunt grozavi, iar prima lor misiune eșuează așa că sunt trimiși la secția 21 Jump Street unde noul șef le spune că vor lucra sub acoperire la liceul din zonă. Noua misiune e de a se infiltra printre traficanții de droguri din liceu și a-i da pe mâna justiției. Numai că pentru niște bărbați de 30 de ani misiunea de a redeveni adolescenți nu e una ușoară. 


Locul 8: George si Linda sunt un cuplu stresat din Manhattan. Dupa ce George este concediat de la servici, cei doi raman cu o sinura optiune: sa se mute la fratele groaznic a lui Geroge. Ei vor sa scape de situatia in care sunt asa ca pleaca. Pe drum, cei doi se impotmoleaza in Elysium, o comunitate idilica, populate de persoane cu caractere colorate, care imbratiseaza un mod diferit de a privi lucrurile. Bani? Nu pot cumpara fericirea. Cariere? Cine are nevoie de ele? Haine? Doar daca vrei. Cei doi se hotarasc sa experimenteze si sa ramana in acea comunitate. Este Elysium inceputul proaspat de care Geroge si Linda au nevoie? Sau schimbarea de perspectiva va crea mai multe probleme decat ceele rezolvate?


Locul 9: Liderul suprem Aladeen i-a făcut lumii un dar colosal când s-a hotărât să se nască. Era al şaptelea fiu al gloriosului preşedinte pe viaţă al Republicii Wadiya, Omar Aladeen. Mama lui era o stewardesă de la Air France, care a muri în condiţii tragice din cauza unei lipse acute de oxigen imediat după ce l-a născut pe Aladeen în 1982 – ceea ce înseamnă că el are acum 30 de ani. Pozele în care poate l-aţi văut pe Aladeen copil în mijlocul anilor ’70, inclusiv una grozavă cu el la premiera filmului „Saturday Night Fever” sînt pure scorneli fabricate de presa occidentală sionistă.
Filmul spune povestea eroică a unui dictator care şi-a riscat viaţa pentru a fi sigur că democraţia nu va ajunge niciodată în ţara pe care a tiranizat-o cu atâta dragoste, şi este inspirat din romanul de mare succes “Zabibah and the King”, scris de Saddam Hussein.


Locul 10: În vara anului 1999, patru adolescenţi din East Great Falls - Michigan se străduiesc să îşi piardă virginitatea înainte de a deveni subiectul bătăii de joc a colegilor de liceu mai experimentaţi şi cu o viaţă sexuală activă. A trecut multă vreme de la acele evenimente hilare, iar gaşca se reuneşte în oraşul natal pentru a participa la reuniunea de 10 ani de la absolvirea liceului, pe parcursul unui week-end băieţii şi fetele de odinioară, transformaţi în adulţi mai mult sau mai puţin responsabili, fiind martorii schimbărilor petrecute în vieţile fiecăruia. Jim Levenstein şi Michelle Flaherty sunt în continuare căsătoriţi şi au devenit părinţi, având un mariaj solid pe care îl ameninţă din când în când Nadia. Kevin Myers s-a despărţit de Victoria Lathum şi s-a însurat cu Ellie, fiind arhitect şi lucrând de acasă. Chris "Oz" Ostreicher nu mai este în relaţii apropiate cu Heather, are o nouă iubită petrecăreaţă şi amuzantă pe nume Mia, este comentator sportiv de fotbal american şi şi-a achiziţionat o casă de vis pe plaja din Malibu, având cel mai mare succes în carieră dintre toţi foştii colegi. Paul Finch încă tânjeşte după Jeanine Stifler, mama cea sexy a lui Steve Stifler, acesta din urmă nematurizându-se complet, lucrând pentru un şef care nu îl tratează cu respect şi neavând prea mult succes la femei.

Niciun comentariu: