duminică, 5 august 2012

BETISOARE CROCANTE



Ingrediente

2 oua mari, 100 ml untdelemn, o lingurita rom (10 g), 150 g zahar pudra, 300 g faina, un virf de cutit sare, vanilie, coaja de lamiie.

Mod de preparare

Ouale intregi se freaca cu zaharul, sarea, coaja de lamiie rasa, vanilia si romul, apoi se adauga untdelemnul, in fir subtire, ca la maioneza, amestecind mereu cu lingura; la urma, se pune faina. Aluatul se framinta cu mina 3-4 minute; va fi virtos, aproape ca un aluat de taitei. Se pune pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, ca si foaia de taitei, rulind-o mereu pe sucitor cit se poate de subtire (2 mm). Se taie imediat, cu ruleta trecuta prin faina, in fisii de 2/15 cm, care, apoi, se asaza in tava neunsa. Se coc la foc mijlociu 12-15 minute, pina cind se rumenesc putin.

Niciun comentariu: