miercuri, 9 mai 2012

Cum se întocmeste un CV?


Descoperirea propriei personalităţi şi identificarea aptitudinilor este elementul cel mai greu, dar constituie totodată cheia în pregătirea unui CV complet şi eficient.
Acest lucru nu este simplu, cere efort şi timp dar trebuie să i se acorde atenţie deoarece toţi cei care selecţionează personalul afirmă că reuşita trece prin cunoaşterea de sine. Ce capitole cuprinde un CV? Iată un posibil răspuns:
Nume, prenume:
Adresă: (stradă, număr, localitate, cod)
Telefon:
Data naşterii: (se notează în paranteză vârsta):
OBIECTIV: Se trece denumirea postului pe care doreşti să candidezi;
APTITUDINI ŞI ABILITĂŢI PERSONALE: Se trec principalele trăsături de caracter, aptitudinile şi abilităţile de care dispui, cu justificarea lor prin activităţi în care le-ai descoperit.
EXPERIENŢA PROFESIONALĂ: Se trec perioadele de timp în ordine invers cronologică în care ai lucrat pe diferite posturi, funcţia avută, denumirea firmelor respective; dacă există perioade de întrerupere în activitatea profesională trebuie menţionat motivul acestor întreruperi.
STUDII: Se trec în ordine invers cronologică perioadele de efectuare a studiilor, instituţiile absolvite şi localitatea în care sunt acestea; dacă ai absolvit o facultate este suficient să începi cu liceul, fără a specifica şcoala generală.
APRECIERI DEOSEBITE, SUCCESE: Se prezintă realizările profesionale majore.
LIMBI STRĂINE CUNOSCUTE: Se vor menţiona limbile străine cunoscute (scris, citit, vorbit) şi nivelul de cunoaştere al acestora (mediu, bine, foarte bine). Dacă deţii un atestat pentru o limbă străină, menţionează-l.
PASIUNI: Se vor trece activităţile pe care le practici în timpul liber. Pasiunile nu sunt de obicei aptitudini, sunt doar lucruri pe care îţi face plăcere să le practici.

Niciun comentariu: