sâmbătă, 10 iulie 2010

Style Icon: Ashton Kutcher

Cu siguranță una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete de la Hollywood, Ashton Kutcher are multe de arătat când vine vorba de vestimentație. Să vedem câteva din ținutele sale, nu înainte de a afla câte ceva despre viața lui personală și profesională.

Carieră

Probabil îl știi pe Ashton din filme precum Playboy de L.A. (eng. Spread) (mai ții minte acele bretele?), The Butterfly Effect (2004). A mai jucat în filme precum The Guardian, Guess Who și A Lot Like Love. A fost și gazda unei serii din emisiunea Punk’d de la MTV.

Viața personală

Ashton Kutcher e căsătorit din 2005 cu Demi Moore, diferența de vârstă între cei doi fiind de nu mai puțin de 15 ani (Demi avea 42 iar Ashton 27 când s-au căsătorit)!

Ținute

Să trecem acum la partea care ne interesează: câteva din ținutele lui Ashton. După cum probabil ți-ai imaginat, viața de vedetă presupune acordarea unei atenții foarte mari asupra vestimentației.

Prima poză la care vreau să ne uităm este din filmul Playboy de L.A., unde apare cu deja faimoasele bretele negre.

foto: esper-magazine.com

foto: esper-magazine.com

Dacă ești sub 30 de ani și vrei să emani stil în situațiile casual, o asemenea pereche de bretele negre sunt cu siguranță o alternativă. În plus, acestea mai au avantajul că te pot face să pari mai înalt, știut fiind faptul că orice dungă verticală în ținute dă această senzație. O cămașă albă și o pereche de pantaloni de stofă sunt suficienți pentru a purta aceste bretele.

Iată încă o ținută extrem de interesantă de pe coperta revistei Detalis:

/cdn.buzznet.com

foto: cdn.buzznet.com

Deși nu sunt fanul maiourilor, această ținută e cu siguranță o excepție. Maioul se asortează cu sacoul alb în timp ce întreaga ținută e formată din nuanțe de alb, negru și gri.

Un concept despre care vorbesc și în carte este acela de layering, ce se vede foarte bine aici. Layering-ul este suprapunerea mai multor rânduri de haine (nu, nu din motive de frig :) ). În această a doua ținută a lui Ashton avem maioul, bluza cu guler în formă de V și sacoul.

Ce învățăminte putem trage din această ținută? Să vedem:

  • Sacoul alb merge foarte bine și la blugi, nu doar la pantaloni de stofă
  • Sacoul alb merge doar dacă ești tânăr sub 30 de ani. Dacă ai peste, gândește-te bine înainte de a alege un sacou alb sau o pereche de pantofi albi.
  • Dacă ai deja ținuta încărcată cu sacou sport și pulover V, e suficient un accesoriu discret. Altfel, s-ar putea să fie prea mult. Asta depinde, bineînțeles, și de personalitate. Cu cât ești mai extravertit, cu-atât vei vrea să ieși mai mult în evidență. Pera Novacovici, un excelent psiholog vorbește despre personalitate în detaliu pe site-ul său, http://www.personalitatealfa.com
  • Deși culoarea e unul din marile secrete ale stilului, o ținută formată din alb, negru și gri poate face senzație atâta timp cât e compusă din piese vestimentare și accesorii interesante.

Ultima ținută pe care vreau neapărat s-o vezi este una cu multe dungi. Aruncă o privire mai jos:

foto: askmen.com

foto: askmen.com

Lăsând-o la o parte pe Demi Moore, să observăm cum Ashton are dungi atât la sacou (verticale) cât și pe cravata (oblice). Primul lucru esențial este acela că dungile sunt de lățimi diferite. Deci dacă vrei să combini două piese vestimentare care să aibă ambele același tip de imprimeu (dungi, pătrățele), ai grijă ca acestea să fie de dimensiuni diferite.

Crezi că ar fi mers ca și cămașa din ținută să aibă imprimeu? Cu siguranță că nu. Prea multe dungi și pătrățele vor aglomera prea tare ținuta și vor obosi ochii privitorilor. Poartă trei imprimeuri doar dacă știi foarte bine ce faci.

Nu știu cât de mult îți place Ashton ca și actor însă ținutele sale sunt cu siguranță un reper de stil. Tot ce trebuie să facem e să reperăm elementele de stil pentru a ne îmbunătăți propriile noastre ținute.

Niciun comentariu: