miercuri, 21 ianuarie 2009

Accelereaza-ti metabolismul


Sunt atatea persoane care ar face price pentru a-si imbunatati metabolismul. Un metabolism bun inseamna grasimi arse si kilograme in minus, cu o activitate fizica redusa. Prin metabolism, corpul produce si consuma energie si calorii.

Sunt multi factori care afecteaza metabolismul unei persoane, precum mesele regulate, genetica, nivelul de stress, dieta personala si nivelul de activitate. Metabolismul incetineste datorita pierderii masei musculare ca urmare a lipsei activitatii fizice.

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti accelerezi metabolismul

Mergi la sala si mareste-ti masa musculara.Este normal ca metabolismul sa scada odata cu inaintarea in varsta, dar poti sa contracarezi efectele. Cantitatea de masa musculara pe care o are o persoana este un foarte bun determinant in capacitatea de a arde calorii. Prin urmare, exercitiul fizic este vital.Lucreaza cel putin de doua ori pe saptamana cu greutati si iti vei mari forta si rezistenta. Sarcinile simple precum plimbatul cainelui sau renuntarea la lift in favoarea scarilor te vor ajuta sa arzi calorii.

Nu renunta la micul dejun. Multe persoane ignora faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Metabolismul incetineste daca daca iei micul dejun la pranz.

Evita zaharul. Zaharul este cel care determina organismul sa depoziteze grasimile. Consuma alimente care sa mentina nivelul de zahar in sange la un nivel normal. In plus, exercitiile fizice de 2-3 ori pe saptamana vor calma nivelul zaharului.

Mananca condimentat. Bucataria picanta accelereaza metabolismul.

Dormi mai mult. Conform studiilor, riscul ca cei care nu dorm suficient sa castige in greutate este mai mare. De asemenea, celulele se regenereaza in timpul somnului.

Bea mai multa apa. Apa elimina toxinele care rezulta in urma arderilor de grasime. Majoritatea functiilor corpului au nevoie de apa, iar lipsa ei cauzeaza reducerea activitatii functiilor corpului.

Mananca putin. E recomandat consumul de 4 sau 6 mese pe zi la interval de 2 sau 3 ore, dar portiile sa fie mici.Niciodata nu sari peste vreo masa.

Consuma ceai verde. Este un excelent inlocuitor al cafelei. Este cel mai bun stimulant al metabolismului si spre deosebire de cafea nu are efecte secundare neplacute.

Adauga energie in dieta ta prin fructe,legume, cereale.

Sa ajungi la greutatea dorita nu e imposibil daca ai rabdare, motivatie si ambitie, iar un bun metabolism face totul. Trebuie sa intelegi ca a manca correct si a face exercitii fizice regulat nu este doar o moda trecatoare ci un mod de viata.

Niciun comentariu: