Se culeg mugurii de brad
[vârfurile tinere care în fiecare primăvară] nu se spală.
Se culeg atâţi cât să
umple un borcan de 5kg.
Pe fundul borcanului se pune zahăr cam de două degete
peste care se pun muguri de brad cam de trei degete, se apasă bine după care se
pune iar zahăr şi se continuă până se umple borcanul.
Ultimul strat trebuie să
fie de zahăr.
Se leagă bine borcanul cu celofan şi capac după care se va
îngropa în pământ la 30-40cm şi se va scoate atunci când se apropie îngheţul,
aproape de iarnă.
Cine nu are posibilitatea să-l îngroape trebuie să ţină
borcanul într-o cămară răcoroasă şi întunecoasă.
După ce se dezgroapă, dacă a
mai rămas zahăr se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă bine şi se lasă la
loc întunecos încă 2 săptămâni.
Siropul obţinut se va pune în sticle cu dop de
plută.
Acest sirop combate durerile de gât şi previne gripa, fiind bun şi
pentru asm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu