duminică, 1 decembrie 2013

Ciocolata Bounty de casa



Ingrediente:
- 200 ml de frisca
- 200 gr de fulgi de cocos
- 300 gr ciocolata cu lapte
- 85 gr zahar
- 50 gr unt

Intr-o craticioara punem untul, frisca lichida si zaharul la fiert, la foc mic. Le tinem pe foc, amestecand in continuu, pana cand zaharul e topit. Tragem oala de pe foc si incorporam fulgii de cocos, apoi intindem compozitia intr-o tava, cu ajutoul unei spatule, astfel incat sa aiba in jur de 2 cm grosime. Dam tava la rece o ora, sa se prinda putin, apoi o scoatem si taiem batoanele, pe care le rotunjim putin la colturi. Dam batoanele la rece peste noapte, sau daca nu aveti rabdare, 2-3 ore la congelator.

Topim ciocolata in bain-marie sau la microunde si dam batoanele, proaspat scoase de la rece, prin ciocolata topita si racita la temperatura camerei. Punem batoanele pe hartie de copt si lasam ciocolata sa se intareasca.

Niciun comentariu: