luni, 19 august 2013

Solutii simple pentru boli complicate



Angina
Daca se trateaza de la primul semn, totul este foarte simplu: gargara cu otet. În cazurile în care nu a fost depistata din timp se pot pune comprese foarte fierbinti la gît (se fereste pielea) cu saculete cu flori de fîn. Usturoiul este si el important în tratarea anginei, se consuma crud.




Anemie
Trebuie sa ne schimbam regimul alimentar, sa ne îndreptam spre legume si fructe crude. Cel mai indicat este sa se consume cît mai multe sucuri, în special de morcov. Acesta contine fier, calciu, fosfor, magneziu, elemente necesare tesuturilor organice, vitamina A, pectine. Fiind un suc fad se poate combina cu cel de telina, rosii, patrunjel.

Se mai pot consuma urzici, papadie, spanac si sfecla. Lucrul cel mai important de retinut consta în faptul ca legumele trebuie folosite ca atare.




Astm
În astmul obisnuit se foloseste o alimentatie bazica, cruda. Se consuma ceaiuri diferite, de anason, ciubotica-cucului, cimbru.

Pe lînga tratamentul cu ceaiuri, pacientul are nevoie si de multa odihna. Un mit spune ca daca se mesteca frunze de salvie timp îndelungat, boala va disparea încet. 




Incontinenta urinara
Se bea ceai de coada soricelului si de troscot. Masa de seara trebuie sa contina alimente foarte usoare.



Lamîia, usturoiul si baile de abur îsi spun cuvîntul. De preferat este ca în fiecare zi (2-3 zile) sa se consume suc de lamîie diluat. Seara se pot consuma 2-3 catei de usturoi în amestec cu ceaiul pectoral. 
Un alt ceai care are efect în asemenea cazuri este cel de patlagina.

De asemenea, în cazurile de tuse, baile de abur (pentru transpiratie) sînt bine venite.




Rani purulente
În fiecare zi cîte doua bai fierbinti cu musetel si cîrciumareasa. Un obicei vechi al femeilor de la tara este ungerea ranilor cu untura de peste.




Sinuzita
Pentru aceasta boala, ingredientul magic este sarea. Se fac saculete în care se introduce sare fierbinte, saculete ce se aplica pe sinusuri. Nu trebuiesc lasate sa se raceasca, este nevoie sa fie schimbate.




Otita
Tratamentul naturist în acest caz se bazeaza pe efectele benefice ale verzei. Se fac comprese calde cu frunze de varza în amestec cu ceapa cruda. Se mai pot pune pe ureche comprese ce contin cartofi calzi. Totul trebuie sa fie cald, nimic rece.


Pneumonie
Se consuma un amestec de diferite tipuri de ceaiuri, din flori de lumînarica, muguri de pelin, salvie, podbal, patlagina. Cele mai importante sînt baile fierbinti. În cazurile în care temperatura este foarte ridicata se prefera împachetari în cearsafuri ude sau împachetari cu flori de fîn. 
 


Niciun comentariu: