duminică, 4 august 2013

Ficatei de pui cu ceapa




Ingrediente

500 gr ficatei pui
1 ceapa mare (cca 150 gr)
1/2 lingurita cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
1/2 fir rozmarin
1/2 lingurita piper
1 lingurita rasa boia
1 lingurita vegeta naturala
sare
40 gr unt
2 linguri ulei
lapte
patrunjel pentru servit
Portii: 5

Preparare

Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim.

Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie.

Scurgeti ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.

Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 - 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati tigaia.

Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat.

Niciun comentariu: