duminică, 19 februarie 2012

CARNE DE PASARE (PUI, CURCAN, ETC), FRIPTA SAU FIARTA, IN ASPIC


Ingrediente


12-13 foi de gelatina sau 40 g granule de gelatina,carne de pasare, mazare boabe.

Mod de preparare


Carnea se desprinde de pe oase si se taie felii.In forma ornata se asaza feliile de carne, suprapuse, neinghesuite.Cind carnea este de curcan, se incepe cu feliile de piept (ca acestea sa fie deasupra, cind se rastoarna preparatul).Se lasa pe margine un spatiu liber de 1 cm si se toarna aspic, umplind toate golurile si depasind nielul carnii cu 1 cm.Dupa ce s-a lasat in frigider sa se inchege, deasupra lui se pune un strat de 2-3 cm de mazare boabe, fiarta, sau din conserva (bine scursa de apa, sau salata ruseasca, lasind pe margine un spatiu liber de 1 cm). Se tine la frigider sa se raceasca 30 minute, apoi se umple cu aspic si acel spatiu gol, lasind sa depaseasca nivelul mazarii sau salatei cu 1 cm pentru a le fixa.

Niciun comentariu: